VIDEO Care sunt filmele romanesti ce vor fi proiectate la Festivalul de Filme Scurte "Zubroffka" din Polonia

VIDEO Care sunt filmele romanesti ce vor fi proiectate la Festivalul de Filme Scurte

In competitia pentru cea mai buna productie de scurtmetraj din cadrul sectiunii "Okno na wschod" ("Fereastra catre rasarit") au fost selectate doua filme romanesti: "Scris/Nescris", regia Adrian Silisteanu, si "Cutia alba", regia Mihai Pacurar. Evenimentele reunesc o prelegere despre tara-protagonista, degustari de produse specifice tarii respective, pregatite local sau aduse din tara, proiectia unui grupaj de 1.30-2 h de filme de scurtmetraj, urmata de o discutie despre filmele vizionate si cinematografia nationala a tarii.

acum 62 luni (7 Dec 2017)

In competitia pentru cea mai buna productie de scurtmetraj din cadrul sectiunii "Okno na wschod" ("Fereastra catre rasarit") au fost selectate doua filme romanesti: "Scris/Nescris", regia Adrian Silisteanu, si "Cutia alba", regia Mihai Pacurar.

Romania va fi prezenta si prin sectiunea "Mic dejun cu cinematografia romaneasca", un punct din programul Festivalului foarte indragit de public. Evenimentele reunesc o prelegere despre tara-protagonista, degustari de produse specifice tarii respective, pregatite local sau aduse din tara, proiectia unui grupaj de 1.30-2 h de filme de scurtmetraj, urmata de o discutie despre filmele vizionate si cinematografia nationala a tarii.

Scris/Nescris- Adrian Silisteanu

In sectiunea "Mic dejun cu cinematografia romaneasca", programata pentru data de 10 decembrie, au fost selectate urmatoarele filme: "Ma cheama Costin", regia Radu Potcoava, "Pipa, sexul si omleta", regia Ana-Maria Comanescu, "Mama, tata, am sa va spun ceva", animatie realizata de Paul Muresan, "O noapte la Tokoriki", regia Roxana Stroe, "Sechestrati fara voie", regia Tudor Botezatu, "Cand afara ninge", regia Conrad Mericoffer, "Offstage", regia Andrei Hutuleac.

In afara evenimentului din Festival, grupajul de filme romanesti va fi prezentat si in cateva localitati mai mici din apropierea orasului Bialystok.

Cutia Alba (The White Box) Trailer from Mihai Pacurar

Festivalul International de Filme Scurte "Zubroffka" de la Bialystok este un eveniment deschis catre lume si oameni, punand accent pe diversitatea atat de caracteristica regiunii Podlaskie, a carei capitala este Bialystok.

In cadrul sectiunilor "Okno na wschod" ("Fereastra catre rasarit") si "Caly ten swiat" ("Intreaga lume") sunt prezentate cele mai interesante filme scurte realizate in afara granitelor Poloniei, realizatorii autohtoni avand posibilitat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro