VIDEO Cantece romanesti de Sarbatori interpretate de cel mai bun cor barbatesc din lume

VIDEO Cantece romanesti de Sarbatori interpretate de cel mai bun cor barbatesc din lume

Este vorba despre un cor alcatuit numai din voce barbatesti, care canta la fel de bine folclor si piese sacre. Am avut succese extraordinare cu muzica religioasa, dar ne-am gandit sa dezvoltam si latura de folclor romanesc, care este, de fapt, un filon al muzicii religioase. Mandrie pentru ca se canta imnul Romaniei, sufletul inundat de fericire pentru succesul dobandit, dar mai presus de toate, ganduri de recunostinta.

acum 83 luni (24 Dec 2017)

Este vorba despre un cor alcatuit numai din voce barbatesti, care canta la fel de bine folclor si piese sacre.

Juriile de la competitiile europene si mondiale au declarat, ani la rand, Corala Armonia din Romania drept cel mai bun cor barbatesc din lume.

Ansamblul apartine Arhiepiscopiei Tomisului si are in componenta teologi care castiga detasat, si in postura individuala, concursuri profesioniste de muzica. Corala Armonia, corul cu muzica divina

Povestea corului incepe in 2001, la Seminarul Teologic Tulcea, acolo unde a fost infiintat de Iulian Dumitru, un tanar teolog din Prahova. De aici, ansamblul vocal incepe sa se dezvolte.

De la un nucleu de 8-10 membri, corala are acum 30 membri. Jumatate dintre ei sunt clerici, jumatate sunt studenti sau absolventi de Teologie. Am avut succese extraordinare cu muzica religioasa, dar ne-am gandit sa dezvoltam si latura de folclor romanesc, care este, de fapt, un filon al muzicii religioase.

Toti cei 30 de cantareti ai corului sunt ca o mare familie. "Relatiile noastre se bazeaza inainte de toate pe dragoste de cant. Nu e usor sa faci performanta fara sa fii profesionist. Totul pleaca de la credinta, pentru ca noi suntem un cor ortodox. Desi ei canta romaneste, publicul intra imediat in rezonanta cu artistii de pe scena.

"Muzica buna electrizeaza, te face sa simti fiori fara sa ai calitati muzicale. Strainii mai ales sunt impresionati de cantecele noastre populare.

De incantare, publicul aplauda si bate cu picioarele in podea, ca sa amplifice uralele. Nu o data s-a intamplat ca pana si juratii sa scoata telefoanele sa filmeze corala ortodoxa in timpul evolutiei. Multumire mai mare nici ca poate fi: mesajul de pace si frumusete, cantat in limba romana, ajunge la inimile tuturor. La membrii corului vin alti romani, plini de dor de tara, cu lacrimi in ochi. "Vin roman... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro