VIDEO Cand va avea loc urmatorul mare cutremur in Romania. Gheorghe Marmureanu: "Exista o anumita distanta in timp, egala pentru toate"

VIDEO Cand va avea loc urmatorul mare cutremur in Romania. Gheorghe Marmureanu:

Desi au fost descoperit inca un sistem pentru aflarea din timp a cutremurelor, studiul lui Gheorghe Marmureanu asupra viitorului cutremur a fost bazat pe calcule istorice despre marile seisme, care arata ca marile cutremure provenite din zona Vrancea au avut loc la intervale de 37 de ani, 64 de ani sau 102 ani. Acestea au avut loc la intervale de 37 de ani, 64 de ani, 36 de ani, 102 ani, 37 de ani.

acum 77 luni (13 Nov 2017)

Profesorul Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, a tinut sa linisteasca populatia tarii cu privire la urmatorul mare seism care va avea loc in Romania.

Declaratiile au fost facute in cadrul unui simpozion organizat de Sociatatea Romana de Geografie-Filiala Vrancea, pentru profesorii care predau aceasta disciplina in judetul considerat patria cutremurelor din Romania.

Desi au fost descoperit inca un sistem pentru aflarea din timp a cutremurelor, studiul lui Gheorghe Marmureanu asupra viitorului cutremur a fost bazat pe calcule istorice despre marile seisme, care arata ca marile cutremure provenite din zona Vrancea au avut loc la intervale de 37 de ani, 64 de ani sau 102 ani. Daca socotim 64 de ani de la cutremurul din 1977 rezulta 2041. Nu poate fi un cutremur mai devreme, dar nu as vrea sa fiu director atunci la institutul pe care il conduc acum", a spus la Focsani Gheorghe Marmureanu.

Potrivit calculelor facute de specialist, in ultimii 300 de ani au fost sase mari cutremure puternice, cu pierderi de vieti omenesti si de bunuri materiale.

Acestea au avut loc la intervale de 37 de ani, 64 de ani, 36 de ani, 102 ani, 37 de ani. Este vorba despre cutremurul din 12 iunie 1701, de 7,5 grade Richter, resimtit aproape in intreaga tara. La 23 ianuarie 1838 a avut loc un cutremur de 7,5 grade Richter, care a durat 30 de secunde. In fine, cutremurul din 4 martie 1977 a facut si cele mai multe victime, 1564 de oameni. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro