VIDEO "Bunicul" fotbalului mondial joaca si da goluri la 48 de ani impliniti!

VIDEO

Recent, "King Kazu" a reusit subiect de "breaking-news" in toata lumea, dupa ce a reusit sa deschida scorul cu o splendida lovitura de cap, in meciul pe care echipa sa, Yokohama FC, l-a pierdut impotriva celor de la Jubilo Iwata, scor 2-3, in liga secunda din Tara Soarelui Rasare.

acum 109 luni (12 Apr 2015)

Recent, "King Kazu" a reusit subiect de "breaking-news" in toata lumea, dupa ce a reusit sa deschida scorul cu o splendida lovitura de cap, in meciul pe care echipa sa, Yokohama FC, l-a pierdut impotriva celor de la Jubilo Iwata, scor 2-3, in liga secunda din Tara Soarelui Rasare. In decembrie, cand oficialii gruparii i-au oferit posibilitatea de a semna un nou contract, Miura spunea ca este decis sa mai joace macar pana la 50 de ani.

A jucat la cinci echipe din Brazilia

Miura a inceput fotbalul la sase ani, la unul dintre cluburile din orasul sau natal, Shizuoka. Ca si Takayuki Seto, japonezul din Liga I, Miura a plecat la 15 ani in Brazilia, alaturi de fratele sau Yasutoshi, pentru a invata fotbal de la cei mai buni. In 1986 a semnat un contract de profesionist cu FC Santos, iar pana in 1990, cand s-a intors in Japonia, a mai bifat alte cinci echipe braziliene. Cele patru titluri consecutive castigate i-au facilitat si castigarea titlului de cel mai bun jucator din Asia in 1993. La echipa nationala a adunat 89 de selectii si 55 de goluri, intre 1990 si 2000, reusind sa-si treaca in palmares si Cupa Asiei, in 1992. De asemenea, la 45 de ani, in 2012, a facut parte din echipa nationala de futsal a Japoniei la Cupa Mondiala din Thailanda. In acest moment, exista foarte putini fotbalisti activi in lume care au depasit varsta de 45 de ani. Una dintre ele este Andrea Pierobon, portarul celor de la Cittadella, care va implini 46 de ani in iulie.

Rica Raducanu a jucat in Liga a III-a la 57 de ani!

Detinatorii recordurilor de longevitate din campionatul romanesc sunt doi dintre componentii nationalei Romaniei de la Cupa Mondiala din 1970, Mircea Lucescu si Rica Raducanu. Lucescu a jucat la 45 de ani pentru Dinamo, intr-un meci de campionat cu Farul Constanta din sezonul 1989-90. La randul sau, "Tamango" a jucat in 2003 cateva meciuri oficiale pentru echipa gorjeana Senaco Novaci,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro