VIDEO BREAKING NEWS Coreea de Nord sustine ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen, de opt ori mai puternica decat cea de la Hiroshima

Coreea de Nord a anuntat ca a testat cu succes o bomba nucleara cu hidrogen, a anuntat televiziunea de stat. Trump (@realDonaldTrump) 3 septembrie 2017 14.25: Seismologii estimeaza ca energia degajata de bomba testata de Phenian ar fi de 100 kilotone, de opt ori mai mult decat bomba lansata de americani la Hiroshima, in 1945. Si Ministerul roman de Externe a condamnat testul nuclear efectuat de Phenian, intr-un comunicat remis redactiei: "Ministerul Afacerilor Externe isi reitereaza apelul hotarat adresat guvernului de la Phenian de a implementa toate rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU si ale Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), de a abandona toate programele nucleare existente de maniera completa, verificabila si ireversibila si de a se abtine de la orice actiune ce afecteaza stabilitatea regionala si globala. "Respected Supreme Leader Comrade Kim Jong Un directs the nuclear weapons project" pic.twitter.com/FioltAifXs — Anna Fifield (@annafifield) 3 septembrie 2017 12.00: China a anuntat ca a inceput sa masoare nivelul de radiatii de la granita cu Coreea de Nord, in urma testului nuclear efectuat de Phenian. Datele emise de catre Institutul american de geofizica (USGS) scot in evidenta ca seismul cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter produs, duminica, in Coreea de Nord a fost provocat de explozie ce s-a produs in apropierea centrului nuclear Punggey-ri.

acum 80 luni (3 Sep 2017)

Coreea de Nord a anuntat ca a testat cu succes o bomba nucleara cu hidrogen, a anuntat televiziunea de stat.

Totodata, el a afirmat, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca ia in calcul suspendarea "oricarei forme de comert" cu orice tara care face afaceri cu Coreea de Nord.

"Statele Unite iau in considerare, in afara altor optiuni, incetarea tuturor schimburilor comerciale cu orice tara care face afaceri cu Coreea de Nord", a scris duminica Trump pe Twitter.

"Presedintele Trump si cu mine am impartasit opinia ca nu putem trece cu vederea actul nechibzuit al Coreii de Nord si ca comunitatea internationala trebuie sa dea dovada de hotarare prin aplicarea unei presiuni mai ferme decat pana acum", a declarat Abe reporterilor dupa discutia telefonica cu Trump.

Seful Executivului a mai precizat si ca ca a avut o intelegere separata cu presedintele rus Vladimir Putin de a coopera pe tema Coreii de Nord. Cei doi au cazut de acord cu Putin ca "actul nechibzuit al Coreii de Nord reprezinta o amenintare serioasa" si ca vor ramane in contact strans pe acest subiect.

19.30: Un oficial din domeniul serviciilor de informatii americane a declarat ca Statele Unite nu au niciun motiv sa se indoiasca de faptul ca Phenianul a testat un dispozitiv nuclear avansat, informeaza Reuters.

Cu toate acestea, el a adaugat ca este nevoie de ceva timp pentru a realiza o analiza exhaustiva a dimensiunilor exploziei si a tipului de dispozitiv care a fost detonat.

17.55: Purtatorul de cuvant al Guvernului japonez a anuntat ca Tokyo va propune sanctiuni asupra comertului cu petrol din Coreea de Nord. Ziarul atrage atentia ca statele cu cel mai puternic arsenal nuclear - Statele Unite ale Americii si Rusia, care detin 93 la suta din armele nucleare ale lumii - nu au mai facut un test nuclear de cateva decenii.

15.25: FOTO Nord-coreenii sarbatoresc pe strazi testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen, anuntata de liderul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro