VIDEO Brancusi, falsificat de CEC de dragul publicitatii

"Avand in vedere difuzarea, in repetate randuri, pe diverse posturi de radio si televiziune, a unor reclame CEC Bank in care apare Constantin Brancusi vorbind, inadecvarea celor rostite la adevarul spuselor sale, precum si aparitia in municipiul Targu-Jiu a unor panouri publicitare cu imaginea marelui nostru sculptor unde apare un text insotit de o falsa semnatura, Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" considera ca orice demers cu privire la viata si opera lui Brancusi, care poate induce opiniei publice informatii false sau deformate, fara o documentare prealabila si consultarea unor specialisti de marca in domeniu, poate aduce prejudicii grave de imagine celui denumit parintele sculpturii moderne.

acum 74 luni (26 Sep 2014)

Conducerea Centrului de arta din Targu Jiu atrage atentia ca reclamele CEC care contin date eronate pot afecta grav imaginea celui denumit parintele sculpturii moderne. "Avand in vedere difuzarea, in repetate randuri, pe diverse posturi de radio si televiziune, a unor reclame CEC Bank in care apare Constantin Brancusi vorbind, inadecvarea celor rostite la adevarul spuselor sale, precum si aparitia in municipiul Targu-Jiu a unor panouri publicitare cu imaginea marelui nostru sculptor unde apare un text insotit de o falsa semnatura, Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" considera ca orice demers cu privire la viata si opera lui Brancusi, care poate induce opiniei publice informatii false sau deformate, fara o documentare prealabila si consultarea unor specialisti de marca in domeniu, poate aduce prejudicii grave de imagine celui denumit parintele sculpturii moderne. Intelegem dorinta CEC Bank de a-si asocia numele unei mari personalitati artistice de valoare universala asa cum este C. Consideram, totodata, ca se impune o corectie imediata a erorilor aparute, in acest fel putand face proba respectului pe care il purtam intregii mosteniri brancusiene", spune Doru Strambulescu, directorul Centrului de arta . Vocea lui Brancusi nu a fost inregistrata vreodata De asemenea, Sorana Georgescu Gorjan, un reputat cercetator al operei brancusiene, considera ca reclamele cu Brancusi sunt facaturi, mai ales ca vocea lui Brancusi nu a fost niciodata inregistrata:

"Se stie ca vocea lui Brancusi nu a fost niciodata inregistrata, deci este clar ca ceea ce se aude este o facatura. Fiica inginerului Gorjan spune ca afirmatia despre Coloana nu este reala: "Brancusi-ul din 1934 vorbeste despre Coloana fara sfarsit din 1938, precizand ca ideea i-a dat-o surubul de teasc. Se afirma si ca lucrarea este "simplu un proiect de coloana care marita ar putea sprijini bolta cereasca". Afirmatia se refera de fapt la coloanele de lemn de 3,51, 3,54 si 3,60 metr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro