VIDEO Big Brother dintr-un cuib de barza alba. Cum si-a sacrificat mama Ela puiul cel mic si slab in direct pe Internet

VIDEO Big Brother dintr-un cuib de barza alba. Cum si-a sacrificat mama Ela puiul cel mic si slab in direct pe Internet

Cuibul berzelor de la Carpinis, de langa Timisoara, este mononitorizat 24 de ore din 24, imaginile fiind transmise in acelasi timp pe un portal web, pe Youtube si pe Facebook. Asa se face ca aici puteti gasi imagini si informatii despre vietuitoarele Romaniei pe care cineva, candva foarte demult, fiindca n-a stiut cum sa le diferentieze de cele care asculta de om, le-a numit (ca sa intelegi ca sintagma asta poate fi imbunatatita, e de-ajuns sa urmaresti, de exemplu, imaginile din cuibul berzelor). Alaturi de cuibul de la Carpinis, cei de la Wildlife Romania au reluat transmisiunea si din cuibul de berze de la Carani, tot langa Timisoara, unde se afla Lili si Dodo.

acum 85 luni (31 May 2017)

Cuibul berzelor de la Carpinis, de langa Timisoara, este mononitorizat 24 de ore din 24, imaginile fiind transmise in acelasi timp pe un portal web, pe Youtube si pe Facebook. Transmisia a inceput atunci cand berzele Ela si Cris s-au intors din calatoria lor in cuibul de la Carpinis. Unele cuiburi pot atinge o vechime de cateva decenii. In fapt, este vorba de un ciclu obisnuit. In acea perioada, tara noastra era strabatuta de un frig neobisnuit, cu multe zile ploioase. Ela trebuia sa aiba grija de pui, iar Cris era responsabil cu procurarea hranei. Cat e ziua de lunga, Ela sta singura in cuib si pazeste pui, are grija de "gospodarie". Barza mama a decis ca nu va putea sa ofere hrana tuturor, astfel ca cel mic si slab a trebuit sacrificat. specialistii spun ca atunci cand cantitatea necesara de hrana nu poate fi asigurata pentru toti puii, apare fenomenul de cronism. Viata continua insa in cuib, iar ceilalti doi au parte de toata atentia mamei. Dar este mai mult de atat. In primul rand pentru ca noi, cei care dezvoltam acest proiect, am ales ca dincolo de pasiunea noastra pentru redarea in imagini a frumusetii , sa comunicam oamenilor ca viata acestora trebuie protejata.Si, noi credem cu tarie asta, ca sa poti proteja eficient pe cineva, trebuie sa-l cunosti cat mai bine. Asa se face ca aici puteti gasi imagini si informatii despre vietuitoarele Romaniei pe care cineva, candva foarte demult, fiindca n-a stiut cum sa le diferentieze de cele care asculta de om, le-a numit (ca sa intelegi ca sintagma asta poate fi imbunatatita, e de-ajuns sa urmaresti, de exemplu, imaginile din cuibul berzelor). Pe scurt, suntem convinsi ca, pornind de la cntinutul acestui website, putem dezvolta impreuna cu voi proiecte extraordinare pentru protejarea vietii (salbatice) din Romania", spun cei de la Wildlife Romania.

Alaturi de cuibul de la Carpinis, cei de la Wildlife Romania au reluat transmisiunea si din cuibul de berze de la Carani, tot langa Timisoara, unde se a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro