VIDEO Baremul de inaltime la admiterea in scolile MAI, eliminat. In plus, candidatii vor avea un "traseu aplicativ"

VIDEO Baremul de inaltime la admiterea in scolile MAI, eliminat. In plus, candidatii vor avea un

MAI scoate la concurs, in ianuarie 2018, un numar record de locuri - 2.880 - in unitatile de invatamant din Romania: 1600 - agenti de politie, 700 - subofiteri jandarmi, 300 - subofiteri pompieri si 280 - politisti de frontiera.

acum 31 luni (4 Nov 2017)

Modificarile sunt propuse intr-un document lansat de Ministerul Afacerilor Interne in dezbatere publica vineri, 3 noiembrie 2017. Se renunta astfel la un criteriu care poate parea subiectiv - inaltimea, avand in vedere dinamica modificarilor in demografie - si se introduce o proba care verifica mai multe aspecte, legate in general de conditia si abilitatile fizice ale candidatilor. Spre exemplu, de ce o tanara care are 1,64 metri este inapta sa fie politist, in timp ce colega ei, care are 1,65 metri, este apta pentru aceasta meserie? Nu vom impune noi limita minima de inaltime, pentru ca sunt de parere ca exista tineri cu 2 centimetri mai scunzi care pot fi mai tehnici si mai abili decat alti colegi de-ai lor mai inalti", a postat ministrul Carmen Dan pe pagina oficiala de Facebook. Traseul aplicativ va inlocui probele specifice de pana acum, limita de timp pentru parcurgerea acestuia fiind de 2 minute si 25 de secunde. Ministrul Dan face urmatoarea precizare: "Vorbim doar de sesiunea din ianuarie acum, pentru ca nu sunt de parere ca, in plina iarna, sutelor de candidati sa le fie testata rezistenta afara, la temperaturi foarte scazute", se mentioneaza in mesajul postat pe pagina de Facebook/Carmen DAN. Postarea este insotita si de un film in care este prezentat traseul aplicativ gandit ca proba fizica de admitere la sesiunea din ianuarie 2018.

MAI scoate la concurs, in ianuarie 2018, un numar record de locuri - 2.880 - in unitatile de invatamant din Romania: 1600 - agenti de politie, 700 - subofiteri jandarmi, 300 - subofiteri pompieri si 280 - politisti de frontiera. MAI vrea sa renunte la proba fizica la admiterea in scolile de Politie din cauza "conditiilor meteo" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro