VIDEO Baigli, cozonacul unguresc cu nuca sau mac. Pazeste de distrugeri si aduce abundenta in casa

VIDEO Baigli, cozonacul unguresc cu nuca sau mac. Pazeste de distrugeri si aduce abundenta in casa

In mod obisnuit, Baigliul are este umplut cu nuca si mac, dar mai nou se face si cu castane, prune uscate, visine sau de martipan, dar si combinatii precum mac-mere, mac-visine sau castane-prune.

acum 44 luni (25 Feb 2018)

Baigliul cu mac sau nuca este o prajitura foarte iubita in perioada sarbatorilor de iarna. Ar putea fi comparat cu cozonacul romanesc, insa ea are forma unei rulade, cu aluat subtire si umplutura din belsug. Desertul provine din Silezia - o regiune istorica, astazi divizata intre Polonia (cea mai mare parte), Cehia si Germania. In mod obisnuit, Baigliul are este umplut cu nuca si mac, dar mai nou se face si cu castane, prune uscate, visine sau de martipan, dar si combinatii precum mac-mere, mac-visine sau castane-prune. In Polonia, aceasta prajitura se numeste Makowiec (cozonac cu mac) sau Strucia z makiem (rulada cu mac).

Va propunem sa urmariti doua clipuri realizate de Jamila Cuisine si Lulya Lori (Filmora, unde puteti vedea reteta si cum se prepara Baigli.

Cititi si:

Gombotul cu prune, gustosul desert din bucataria maghiara. De ce este foarte apreciat in Banat si Transilvania

Istoria strudelului, deliciul culinar din Imperiul Austro-Ungar. Cum a ajuns si s-a raspandit prajitura in Romania

Secretele langosului: gogoasa delicioasa care ii incanta pe romani provine din bucataria maghiara

Povestea tortului Dobos. Delicatesa a fost inventata de un cofetar maghiar in 1884 si a starnit admiratia imparatului Franz Jozef si a reginei Elisabeta "Sissi" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro