VIDEO Autostrada Timisoara-Lugoj se deschide de Craciun. Drumul leaga Romania de capitalele vest-europene

VIDEO Autostrada Timisoara-Lugoj se deschide de Craciun. Drumul leaga Romania de capitalele vest-europene

Autostrada Timisoara-Lugoj va face parte din culoarul IV pan-european de transport, care face legatura cu tarile Uniunii Europene: Dresda - Nurnberg - Praga - Viena - Bratislava - Gyor - Budapesta - Arad, apoi se ramifica in doua: Timisoara - Deva - Sibiu - Pitesti - Bucuresti - Constanta si Timisoara - Drobeta Turnu Severin -Vidin - Sofia - Salonic.

acum 77 luni (9 Dec 2015)

Lotul 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj va fi inaugurat in acest sfarsit de an, chiar daca termenul de predare este iulie 2016. Consortiul Tirena Scavi - Societa Italiana per Condotte D'Acqua, castigatorul licitatiei pentru realizarea autostrazii Timisoara-Lugoj, lotul 2, s-a apucat de lucru in martie 2014 si se afla acum pe ultima suta cu pregatirile pentru deschiderea acestui tronson. Circulatia a fost deschisa in octombrie 2012, cu sase luni inainte de termen de asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Carena SpA Impresa di Construzioni. Lotul 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj va fi legat de lotul I Timisoara-Lugoj si de primul lot al autostrazii Lugoj - Deva. O bucata de drum, intre Sanovita si Balint, de zece kilometri, este finalizat, dar sta nefolosita pentru ca nu exista o posibilitate de urcare pe acea portiune de autostrada.

Valoarea contractului pentru proiectarea si constructia lotului 2 de autostrada este de 94,7 milioane de euro. Finantarea este asigurata din fonduri europene (85%) si bani de de la bugetul de stat (15%). Autostrada Timisoara-Lugoj va face parte din culoarul IV pan-european de transport, care face legatura cu tarile Uniunii Europene: Dresda - Nurnberg - Praga - Viena - Bratislava - Gyor - Budapesta - Arad, apoi se ramifica in doua: Timisoara - Deva - Sibiu - Pitesti - Bucuresti - Constanta si Timisoara - Drobeta Turnu Severin -Vidin - Sofia - Salonic. Costa 95 de milioane de euro fara TVA S-a deschis circulatia pe primul tronson de autostrada Timisoara - Lugoj, terminat cu 6 luni inainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj - Deva ar putea fi folosit in sfarsit pe toata lungimea

FOTO Autostrada Arad-Timisoara, inaugurata a doua oara. Cum arata drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambitia sarbilor, noua autostrada: Belgrad-Panciova-Varset-Timisoara

VIDEO Imagini din avion cu santierul autostrazii Vestului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro