VIDEO Atractii la targul imobiliar tIMOn: la titirez.ro castigi cati bani poti prinde din zbor, iar la Inventika afli cum poti obtine electricitate din fosa septica

VIDEO Atractii la targul imobiliar tIMOn: la titirez.ro castigi cati bani poti prinde din zbor, iar la Inventika afli cum poti obtine electricitate din fosa septica

Fosa septica, generator de electricitate Mai mult de 60% din gospodariile populatiei nu sunt racordate la retelele de canalizare, astfel ca au weceul in curte sau, in cel mai bun caz, o fosa septica unde se deverseaza apa rea din casa.

acum 75 luni (16 Oct 2014)

Fosa septica, generator de electricitate

Mai mult de 60% din gospodariile populatiei nu sunt racordate la retelele de canalizare, astfel ca au weceul in curte sau, in cel mai bun caz, o fosa septica unde se deverseaza apa rea din casa.

Ei bine, un grup de inventatori s-au gandit sa puna la treaba aceste fose septice, pe care le abordeaza ca fiind sursa de biomasa.

Reusita acestei inventii este expusa la standul Inventika, rezervat gratuit pentru tinerii inventatori la Targul Imobiliar National - tIMOn, editia de toamna, deschis joi in Piata Constitutiei din Bucuresti.

"Este o pila de biocombustibil, iar acest dispozitiv pe care l-am adus aici obtine 8 volti din materiile pe care le gasim in orice fosa septica", ne-au explicat inventatorii.

"Telefonul, laptopul sau alt dispozitiv dotat cu o astfel de baterie nu va trebui sa stea la incarcat nici macar un minut, datorita supercapacitorului creat de noi", ne-au mai spus inventatorii.

In cadrul unei tombole care are loc o data la doua ore, jucatorul intra intr-o capsula in care pe jos sunt bani de hartie de diverse valori (1, 5, 10 lei sau mai mult). La un moment dat, in capsula se cfreeaza un puternic curent de aer, banii de pe jos se ridica, iar jucatorul trebuie sa prinda cat mai multi, timp de 30 de secunde.

"Dupa ce iese din capsula, se numara banii de hartie prinsi de jucator, apoi se intocmeste un proces-verbal si suma echivalenta se transforma in bani adevarati pe care jucatorul ii va primi acasa, prin posta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro