VIDEO Atentat cu masina-capcana la Consulatul Italiei din Ciaro: cel putin un mort si patru raniti

Ministerul egiptean al Sanatatii a anuntat ca cel putin o persoana a fost ucisa in explozia care a fost provocata de detonarea unei masini-capcana, a declarat un oficial pentru agentia de stiri de stat Mena.

acum 60 luni (11 Jul 2015)

Ministerul egiptean al Sanatatii a anuntat ca cel putin o persoana a fost ucisa in explozia care a fost provocata de detonarea unei masini-capcana, a declarat un oficial pentru agentia de stiri de stat Mena. Niciun membru civil al personalului nu se afla printre persoanele ranite, a declarat un oficial de la Ambasada Italiei pentru AP. Tot in iunie, trei persoane au fost ucise intr-un atentat cu masina-capcana impotriva unui comisariat de politie.

Cel putin 600 de politisti egipteni si militari au fost ucisi de catre militanti islamisti in ultimii doi ani.

Islamistii si-au intensificat atacurile dupa ce armata l-a indepartat de la putere pe fostul presedinte islamist Mohammed Morsi, in iulie 2013.

Sute de membri ai miscarii Fratii Musulmani, inclusiv Morsi, au fost condamnati la moarte de tribunale egiptene.

Ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, a declarat ca Italia "nu se va lasa intimidata" de atentatul produs in dimineata zilei de sambata asupra Consulatului sau de la Cairo, precizand ca nu exista italieni printre victime, informeaza AFP.

"Nu exista victime italiene in urma atacului impotriva consulatului nostru de la Cairo. Suntem aproape de persoanele afectate si de personalul nostru. MAE roman a condamnat "cu fermitate" atacul cu bomba comis in apropierea Consulatului Italieidin Cairo, in dimineata zilei de sambata, in urma caruia o persoana si-a pierdut viata, iar alte cateva au fost ranite, potrivit unui comunicat. Ministerul Afacerilor Externe considera "profund inumane si nejustificate actele de violenta care afecteza reprezentante diplomatice straine si transmite, pe aceasta aceasta cale, solidaritatea sa deplina cu Italia", precizeaza sursa citata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro