VIDEO Apogeul inteligentei: exista o varsta la care il atingem?

VIDEO Apogeul inteligentei: exista o varsta la care il atingem?

Inteligenta umana include o varietate de abilitati cognitive, cum ar fi capacitatea de rationament, planificare, de rezolvare a problemelor, gandirea abstracta, constiinta de sine, comunicarea, creativitatea, invatarea etc. Cel mai mare numar de fizicieni care au finalizat lucrari premiate inainte de pragul de 30 de ani a fost inregistrat in 1923, constituind un procent de 31 la suta.

acum 103 luni (6 Sep 2014)

Inteligenta umana include o varietate de abilitati cognitive, cum ar fi capacitatea de rationament, planificare, de rezolvare a problemelor, gandirea abstracta, constiinta de sine, comunicarea, creativitatea, invatarea etc. Studiile au ratatat insa ca exista o perioada generala de timp cand abilitatile noastre mentale ating potentialul maxim, dupa care intra in declin, noteaza Medical Daily.

Albert Einstein a spus: "o persoana care nu a adus o mare contributie stiintei inainte de varsta de 30 de ani, nu va mai face acest lucru". A fost simplu pentru Einstein sa faca aceasta afirmatie, avand in vedere ca a publicat patru lucrari fundamentale pana la varsta de 26 de ani.

Cel mai mare numar de fizicieni care au finalizat lucrari premiate inainte de pragul de 30 de ani a fost inregistrat in 1923, constituind un procent de 31 la suta. In anul 2000, de exemplu, acest procent era de zero la suta. De fapt, doar 19% dintre fizicieni au reusit sa incheie lucrari care au fost premiate inainte de varsta de 40 de ani in 2000. Potrvit definitiei formulate de acesta, inteligenta fluida cuprinde capacitatea de a gandi logic si de a rezolva probleme, independent de cunostintele dobandite. Pe de alta parte, inteligenta cristalizata se refera la capacitatea noastra de a utiliza cunostintele obtinute prin intermediul experientei si din ceea ce am invatat.

Specialisii sustin ca ambele tipuri de inteligenta se dezvolta in timpul copilariei si adolescentei, cea fluida atingand punctul culminant in prima parte a maturitatii, dupa care isi incepe cursul descrescator. Expertii ne asigura ca aceasta ramane stabila in cea mai mare parte a vietii noastre inainte de a incepe sa scada in jurul varstei de 70 de ani.

In cadrul unui studiu care a examinat aptitudinile mentale generale s-a constatat ca abilitatile noastre cognitive cresc pana spre 30 si ceva - 40 de ani, dupa care se stabilizeaza pana sp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro