VIDEO Aplauze si flori pentru cei o suta de magistrati au protestat in tacere la Cluj: "E emotionant. Sunt momente pe care nu le-am trait in cariera mea"

VIDEO Aplauze si flori pentru cei o suta de magistrati au protestat in tacere la Cluj:

Cristian Danilet despre oamenii care i-au aplaudat pe magistrati "Cetateanul onest va avea de suferit" "Colegii de la Cluj au decis ca timp de un sfert de ora sa taca, ei transmitand un mesaj simplu: "suntem muti de uimire", practic nu suntem de acord cu modificarile la Legile Justitiei si lucrul acesta l-am exprimat in mod repetat toti judecatorii si toti procurorii de la nivelul Curtii de Apel Cluj, toti judecatorii si toti procurorii din intreaga tara am transmis CSM-ului, iar CSM-ul a avizat negativ proiectele de modificare ale legilor justitiei. O parte dintre noi vom pleca la Bucuresti, unde vom participa la protestul din dupa-masa aceasta de la Curtea de Apel Bucuresti si probabil la protestele de maine, pentru ca o delegatie a magistratilor doreste sa ajunga si in Parlament in celebra, de acum, Comisie Iordache.

acum 33 luni (18 Dec 2017)

Circa o suta de magistrati clujeni au iesit, in jurul orei, 12.00, cu robele pe maini in fata Curtii de Apel Cluj. Acestia protestat in tacere fata de proiectele de modificare ale Legilor Justitiei. Manifestarea unica la Cluj a durat circa 20 de minute, timp in care zeci de clujeni i-au aplaudat si le-au adus flori. "Toti magistratii din tara sunt siderati de modul in care s-au desfasurat dezbaterile din Parlament cu privire la legile justitiei, mai ales de ultimele propuneri de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, de saptamana trecuta. Am decis la nivelul intregii tari sa adoptam aceasta forma protest ca un avertisment adresat clasei politice referitor la modul in care au decis sa trateze puterea judecatoreasca si pe procurorii din Romania", a sustinut judecatorul Cristian Danilet. Aplaudati de zeci de clujeni. Ei vor protesta impotriva modificarilor aduse la legile justitiei si a codurilor penal si de procedura penala. In momentul de fata judecatorii penalisti si procurorii discuta necesitatea de a intra saptamana viitoare intr-o forma de protest. Daca trebuie sa iasa si magistratii in strada sa intelegeti ca e groasa, atunci o sa facem si asta, sa vuiasca Europa!", a scris magistratul pe Facebook.

Cristian Danilet despre oamenii care i-au aplaudat pe magistrati

"Cetateanul onest va avea de suferit" "Colegii de la Cluj au decis ca timp de un sfert de ora sa taca, ei transmitand un mesaj simplu: "suntem muti de uimire", practic nu suntem de acord cu modificarile la Legile Justitiei si lucrul acesta l-am exprimat in mod repetat toti judecatorii si toti procurorii de la nivelul Curtii de Apel Cluj, toti judecatorii si toti procurorii din intreaga tara am transmis CSM-ului, iar CSM-ul a avizat negativ proiectele de modificare ale legilor justitiei. Ceea ce ne-a siderat insa in mod absolut au fost propunerile de saptamana trecuta cu privire la Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Practic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro