VIDEO Andrei Nastase si Ion Ceban, din nou fata-n fata: Ce solutii au prezentat pentru Chisinau si ce acuzatii reciproce si-au adus

VIDEO Andrei Nastase si Ion Ceban, din nou fata-n fata: Ce solutii au prezentat pentru Chisinau si ce acuzatii reciproce si-au adus

Fiecare din cei doi candidati considera ca oponentul sau nu este demn sa ocupe functia de primar general al municipiului Chisinau pentru ca nu ar fi dovedit faptul ca se va ocupa de problemele capitalei si a facut declaratii populiste in timpul campaniei electorale.

acum 26 luni (31 May 2018)

Candidatul Partidului Socialistilor, Ion Ceban, sustine ca in ceea ce priveste organigrama Primariei isi propune sa faca auditul tuturor subdiviziunilor, intreprinderilor si agentiilor municipale pentru a face claritate in functionarea lor.

Politicianul spune ca va face acest lucru pentru ca in termen util oamenii sa aiba acces deschis la serviciile Primariei, ca toate planurile acestor structuri sa fie publice. "In linii mari, eu cred ca o sa ne ia jumatate de an pentru acest audit", spune Ion Ceban.

Politicianul afirma ca va face tot posibilul ca meritocratia, integritatea si profesionalismul sa fie criteriile de baza in ceea ce priveste politica de cadre pe care o va promova. Pentru angajatii institutiilor preuniversitare propune acordarea unui ajutor de o mie de lei la inceputul anului scolar.

Andrei Nastase a declarat ca in ceea ce priveste managementul Primariei va apela la practica unor orase romanesti, care suplimenteaza salariile din diferite proiecte. In ceea ce tine de gradinite, candidatul PPDA propune ca ceea ce constituie in prezent contributia municipalitatii sa fie suplimentat pana la 20%.

"Pe de alta parte, am propus crearea unui fond de peste 42 de milioane de lei care ar contribui la cresterea numarului cadrelor in educatie si managementului acestor institutii", a notat Andrei Nastase.

Candidatii si-au adus acuzatii reciproce in ceea ce priveste diferite actiuni din trecut, inclusiv de colaborare cu guvernarile responsabile de furtul miliardului. Andrei Nastase a fost indemnat de Ion Ceban sa explice de ce publicatia Ziarul Natiunii condusa de persoane apropiate "a privatizat ilegal o cladire din patrimoniul municipal?". La randul sau, candidatului socialistilor i s-a cerut sa raspunda la acuzatia ca face coalitie cu guvernarea PD-ista a lui Vladimir Plahotniuc, pe care Andrei Nastase o considera responsabila de mai multe ilegalitati, inclusiv frauda bancara.

Fiecare din cei doi candidati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro