VIDEO Andreea Bibiri, la Interviurile FNT: "Teatrul a fost salvator. Am fost fascinata ca Andrei Serban picta atmosfera din lumini si culori" VIDEO

VIDEO Andreea Bibiri, la Interviurile FNT:

Desi este o draama, one woman show-ul "O femeie singura", scris de Dario Fo si Franca Rame, in regia lui Daniel Grigore-Simion, este si un spectacol plin de umor, in care actrita reuseste sa gliseze intre comic si tragic cu multa naturalete. Acest lucru, a dezvaluit Bibiri, se datoreaza si faptului ca s-a regasit in personaj, nu situational, ci mai degraba la nivelul personalitatii, lucru care a devenit mai clar si pe 15 octombrie, cand a castigat premiul pentru cea mai buna interpretare feminia la Festivalului National de Comedie de la Galati. Amintindu-si de perioada admiterii, aceasta a povestit ca era "infiorator de emotiva si de stresata", fiind convinsa ca va pica, mai ales ca erau si 50 de oameni pe loc. In ciuda povestii - mai degraba dramatica -, Andreea Bibiri spune ca spectacolul "O femeie singura" descreteste bine fruntile, pentru ca "textul este scris cu foarte mult umor si nu poti sa nu tii cont de el - totusi e scris de Dario Fo care a fost un mare comedian.

acum 47 luni (17 Oct 2017)

Desi este o draama, one woman show-ul "O femeie singura", scris de Dario Fo si Franca Rame, in regia lui Daniel Grigore-Simion, este si un spectacol plin de umor, in care actrita reuseste sa gliseze intre comic si tragic cu multa naturalete. Acest lucru, a dezvaluit Bibiri, se datoreaza si faptului ca s-a regasit in personaj, nu situational, ci mai degraba la nivelul personalitatii, lucru care a devenit mai clar si pe 15 octombrie, cand a castigat premiul pentru cea mai buna interpretare feminia la Festivalului National de Comedie de la Galati.

Intrebata despre felul in care a ajuns sa se apropie de teatru, Andreea Bibiri a explicat ca nu este ceva mostenit din familie, parintii sai mergand rar la teatru.

In adolescenta, Andreea Bibiri era un copil problema, motiv pentru care parintii nu se gandeau sa o indrume catre o anumita cariera, ci mai degraba sa termine anul in curs sau sa ia bacul.

"Sa termin scoala, cam asta era limita de speranta la ei" , a mai spus actrita.

Teatrul a venit ca o salvare pentru personalitatea puternica, pentru revolta care o caracteriza pe actrita, pentru ca intreaga sa energie neconsumata, a fost canalizata intr-o zona creativa.

Hotararea de a se dedica teatrului a venit odata cu participarea la o repetitie pentru un spectacol de-al regizorului Andrei Serban, moment care pur si simplu a fascinat-o. Cea care avea sa devina actrita de astazi chiulea impreuna cu o colega care era indragostita de Claudiu Bleont si care incerca sa il vada cat mai mult.

"Si am nimerit o data, intamplator, la o repetitie de-a lui Andrei Serban, care avea forma asta ritualica de atmosfera in care toata lumea vorbeste in greaca antica, se comporta altfel decat oamenii de pe strada.

La o alta repetitie a aceluiasi spectacol, actrita a fost martora grijii lui Andrei Serban pentru lumini, pentru detalii. A... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro