VIDEO Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Valeri Kuzmin: "Si presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor"
"Adevarul": Romania si Federatia Rusa au in comun o traditie de cooperare diplomatica de peste 150 de ani. La sase luni de la acea campanie, mai credeti ca a fost cea mai buna metoda de a comunica si de a va face cunoscuta prezenta? Ce am observat e ca pozitia noastra a fost receptata negativ de cei care aveau o parere negativa despre activitatea noastra si inainte, dar a generat si rezultate pozitive si le-a oferit celor care doresc relatii bune de vecinatate intre tarile noastre sa se exprime. In ceea ce ne priveste, sper ca Washingtonul sa nu se alinieze in spatele unei ideologii supraincarcate de semnificatii si vor fi relatii mult mai relaxate si transparente intre Federatia Rusa si Statele Unite, iar asta va avea un impact pozitiv in toata lumea, inclusiv in Europa de Est. Sper ca societatea romaneasca va fi suficient de matura sa iasa din impasul creat de aceasta problema minora de a declara sau nu o amnistie.
"Adevarul": Romania si Federatia Rusa au in comun o traditie de cooperare diplomatica de peste 150 de ani. Valeri Kuzmin: Suntem in al 139-lea an de relatii diplomatice cu Romania, iar anul viitor vom avea o aniversare memorabila: 140 de ani, ceea ce inseamna ca imediat dupa ce Romania si-a obtinut independenta, Rusia a stabilit relatii diplomatice. Istoria noastra diplomatica este plina de controverse si pareri diferite, dar cu vointa politica necesara putem avea relatii bune de vecinatate si relatii comercial bazate pe pragmatism. De peste un deceniu, diplomatia rusa urmareste un tip de relatii diplomatice numite "diplomatie de retea". Diplomatia de retea inseamna sa lucrezi pe principalele probleme internationale, cum ar fi terorismul international, trafic de persoane, de droguri si asa mai departe. La inceputul mandatului dumneavoastra a existat o controversa legata de campania "Cumintenia Pamantului". La sase luni de la acea campanie, mai credeti ca a fost cea mai buna metoda de a comunica si de a va face cunoscuta prezenta? Cred ca am avut dreptul deplin de a ne exprima punctul de vedere alternativ asupra istoriei noastre in acel context. Campania noastra de donatii a fost acompaniata, din pacate pentru relatiile dintre noi, de o campanie mai putin prietenoasa, care a aruncat o lumina nefasta pe relatiile dintre tarile noastre. Nu am avut nicio intentie sa intervenim in campania propriu-zisa si intelegem scopul campaniei de a recupera valorile nationale. Noi am decis sa ne prezentam varianta noastra si sa donam niste bani. Ce am observat e ca pozitia noastra a fost receptata negativ de cei care aveau o parere negativa despre activitatea noastra si inainte, dar a generat si rezultate pozitive si le-a oferit celor care doresc relatii bune de vecinatate intre tarile noastre sa se exprime. Noi ne-am exprimat punctul de vedere alternativ. Cum ati descrie mutarea de la un post diplomatic din Moldova in Romania? Ce fel de asemanari si deosebiri credeti ca sunt intre ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro