VIDEO Alexandru Solomon, protest la Patriarhie: Am vrut sa fac un dar de sange si de bani in memoria victimelor comunismului

VIDEO Alexandru Solomon, protest la Patriarhie: Am vrut sa fac un dar de sange si de bani in memoria victimelor comunismului

Cine este Alexandru Solomon Nascut pe 22 iunie 1966, la Bucuresti, regizorul si directorul de imagine Alexandru Solomon este recunoscut pentru lungmetraje documentare ca "Marele jaf comunist" (2004),despre jaful Bancii Nationale Romane din 1959, pentru care a castigat marele premiu la festivalul Mediawave (Ungaria), "Razboi pe calea undelor/ Cold Waves" (2007), un film despre Radio Europa Libera, pe tema propagandei din timpul Razboiului Rece, "Kapitalism - reteta noastra" (2010), o revenire fictiva a dictatorului Nicolae Ceausescu, intr-o noua societate cu obiceiuri cunoscute ale oamenilor de afaceri, si "Romania: Patru patrii" (2015), cu scriitorii Mircea Cartarescu, Gabriela Adamesteanu, Florin Lazarescu si Norman Manea.

acum 63 luni (27 Oct 2017)

Purtand la gat fotografii cu Vladimir Putin, patriarhii Kiril si Daniel si Liviu Dragnea, Alexandru Solomon a fost, joi dupa-amiaza, in curtea Patriarhiei Romane, unde a sustinut un act artistic: dupa ce si-a taiat palma stanga, a impartit bani.

Jandarmii prezenti l-au remarcat imediat si l-au chestionat timp de mai multe ore. Am vrut, cu ocazia vizitei Patriarhului Kiril, sa fac un dar de sange si de bani, in memoria victimelor tuturor politiilor secrete din Rusia si din Romania", a spus cineastul fiind filmat, intrerupt de jandarmi, care ii cereau in mod repetat actele de identitate.

In plus, ei i-au cerut sa isi dea jos de la gat "colierul" de imagini si sa tina bratele pe langa corp.

Alexandru Solomon a fost insotit la o ambulanta, pentru a-i fi bandajata mana, unde jandarmii i-au scos siragul de fotografii de la gat.

Intrebat de medicii de pe ambulanta care a fost motivul ranii de la mana, Solomon a raspuns: "M-am taiat intentionat. Cu ocazia vizitei Patriarhului Kiril al Rusiei, care vine in Romania cu binecuvantarea presedintelui Putin, fost coleg in KGB, am vrut sa fac un dar de sange si de bani in memoria tuturor victimelor represiunii comuniste, fasciste din Romania si din Rusia.

Patriarhul Kiril al Moscovei si al Intregii Rusii a ajuns joi la Bucuresti si a adus cu el moastele Sfantului Serafim de Sarov, care vor fi depuse la Biserica Rusa din Capitala. Patriarhul rus a spus ca noi, crestinii ortodocsi care traim in tari diferite, trebuie sa stim ca avem valori comune, astfel ca exista un potential extraordinar de cooperare si interactiune. El va participa la manifestarile religioase dedicate Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, care au inceput marti, cand moastele Sfantului Dimitrie cel Nou si ale Sfantului Ierarh Nectarie au fost depuse la noul baldachin de pe Colina Patriarhiei.

Cine este Alexandr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro