VIDEO Alegeri prezidentiale 2014. Monica Macovei, in dialog cu bloggerii adevarul.ro

VIDEO Alegeri prezidentiale 2014. Monica Macovei, in dialog cu bloggerii adevarul.ro

La astfel de granita, cand esti destept, trebuie sa folosesti aceasta oportunitate si sa ceri celor care vor sa mentina democratia, SUA, partenerilor din Vest, sa investeasca in tine ca sa intareasca democratia. Sigur ca nu vor veni investitori mari, daca nu avem legislatie predictibila, hai sa nu mai schimbam Codul fiscal toata ziua, ca nimeni nu vine in Romania cu riscul ca a doua zi sa i se schimbe legea. Nu putem doar sa stam si sa asteptam sa vina NATO cu armata, trebuie sa refacem industria de aparare, cu tehnologie moderna si ce ne trebuie sa ne aparam. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa aduci prosperitate, cat mai multi bani la bugetul public, sa ai grija sa nu fie furati si atunci ai bani si pentru asistenta sociala. Monica Macovei: Nu am sustinut privatizarea Sanatatii, am spus ca trebuie sa existe case de asigurari private, pentru ca oamenii trebuie sa aleaga unde isi dau asigurarea de sanatate. Sorin Paveliu, medic: Plecand de la premisa ca veti sprijini cresterea finantarii sistemului sanitar de la 4,5% la cel putin media din tarile invecinate noua, foste tari comuniste ca si Romania - la cel putin 6% sau intr-un scenariu mai optimist la 8%, va rog sa indicati care sunt domeniile din care vor trebui diminuate alocarile bugetare pentru atingerea acestui deziderat. De unde sa gaseasca Guvernul diferenta, este treaba Guvernului sau trebuie sa elimine toate scurgerile care se fac in Sanatate, sa puna standarde de cost pentru toate operatiile medicale.

acum 116 luni (13 Oct 2014)

Incepem seria de discutii dintre principalii candidati si bloggeri, societatea civila. Sa intram direct in discutiile cu bloggerii.

Ii avem alaturi de Dan Ionescu - analist politic, Sorin Paveliu - medic, Eugen Tanasescu - preot, Vasile Ernu - scriitor si publicist, Iulia Badea-Gueritee - jurnalist si Alexandru Macoveiciuc - analist politic Smart Politics.

Iulia Badea-Gueritee, jurnalist la Paris si Bruxelles: Ce inseamna, de fapt, "ROMANIA CAP DE POD" din decalogul principiilor care constituie proiectul dvs. In ce va consta strategia pentru ca Romania sa devina un cap de pod politic? Romania e cap de pod, in sensul ca este la granita dintre democratie si non-democratie. La astfel de granita, cand esti destept, trebuie sa folosesti aceasta oportunitate si sa ceri celor care vor sa mentina democratia, SUA, partenerilor din Vest, sa investeasca in tine ca sa intareasca democratia. Fiind la granita, exista riscul sa fii cucerit de nedemocratie, vedeti ce se petrece in Turcia. Americanii au facut la fel cu Israelul si Coreea de Sud.

Ca atare, Romania, fiind in aceasta situatie, trebuie sa o foloseasca in favoarea ei si sa facem lobby in SUA si in alte state. Militar, deja, a inceput sa se intample: vinerea trecuta, Baza de la Deveselu a fost preluata de armata americana, in timp ce Ponta o critica pe Victoria Nuland. Pare destul de usor sa atragem investitii, dar mi se pare greu de realizat, in masura in care facilitatile pe care le avem pentru investitorii straini nu sunt puse la punct.

Monica Macovei: Acum ne mutam pe partea de libertate economica, o alta porunca pentru politicieni si pentru noi toti. Sa inmultesti banii si talentul am zis. Sigur ca nu vor veni investitori mari, daca nu avem legislatie predictibila, hai sa nu mai schimbam Codul fiscal toata ziua, ca nimeni nu vine in Romania cu riscul ca a doua zi sa i se schimbe legea. Trebuie sa terminam cu birocrati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro