VIDEO. Albert Hoffman, inventatorul drogului LSD, rememoreaza cum a facut descoperirea

Ma simteam de parca nu puteam sa ma misc, desi asistentul mi-a zis ca mergem destul de repede", povesteste el, precizand ca si-a continuat calatoria spre casa pe bicicleta. De exemplu, profesorul de pshihologie si activistul Timothy Leary incuraja cosumul, crezand ca LSD poate ajuta oamenii sa dobandeasca un alt nivel al constiintei.

acum 84 luni (28 Jul 2017)

Chimistul elvetian Albert Hoffman rememoreaza, in autobiografia publicata in 1980, cum a descoperit, fara sa vrea, in 19 aprilie 1943, drogul cu efect halucinogen LSD, informeaza World Crunch. Mi-am rugat asistentul de laborator sa ma conduca pana acasa. Ma simteam de parca nu puteam sa ma misc, desi asistentul mi-a zis ca mergem destul de repede", povesteste el, precizand ca si-a continuat calatoria spre casa pe bicicleta. Fara sa stie cat de puternice sunt efectele halucinogene ale substantei a luat o doza de 0.25 miligrame. De exemplu, vecina amabila care, ocazional, il vizita, s-a transformat intr-o "vrajitoare malitoasa, care purta o masca colorata".

"Orice incercare de a stopa dezintgrarea lumii externe parea imposibila", mai marturiseste chimistul, precizand ca efectele drogului au disparut complet a doua zi.

Cativa ani mai tarziu, compania de farmaceutice Sandoz a brevetat LDS-ul, ceea ce insemna ca este gata sa ajunga pe piata. Numeroase studii stiintifice aratau ca are efect terapeutice, insa a devenit popular odata cu generatia Beat si cu aparitia curentului hippie.

De exemplu, profesorul de pshihologie si activistul Timothy Leary incuraja cosumul, crezand ca LSD poate ajuta oamenii sa dobandeasca un alt nivel al constiintei. Cu toate acestea, informatiile legate de efectele negative ale substantei au dus la interzicerea ei, la finalul anilor 1960.

Pe de alta parte, cativa oameni de stiinta il folosesc si astazi. Printre ei este si psihiatrul Peter Gasser care, in 2007, a studiat beneficiile pe care mici doze de LSD reduc anxietatea. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro