VIDEO Actorul Serban Pavlu, "La noi nu exista un sistem de box-office real"

VIDEO Actorul Serban Pavlu,

Proiectul Scurt/4: Istorii de inima neagra este format din scurtmetrajele independente O lume noua (regia Luiza Parvu, selectie oficiala Festival de Brest 2014), Trece si prin perete (regia Radu Jude, mentiune speciala "Quinzaine des realisateurs" - Cannes 2014), Kowalski (regia Andrei Cretulescu, "Cel mai bun scurtmetraj" - Zagreb Film Festival 2014) si Sa mori de dragoste ranita (regia Iulia Rugina, "Cel mai bun scurtmetraj romanesc" - TIFF 2014).

acum 114 luni (1 Dec 2014)

Actorul Serban Pavlu deschide discutia din studioul Adevarul Live vorbind despre faptul ca este din nou tatic, "tatic al unui baietel care are 13 zile".

Omnibusul "Scurt/4" este subiectul dialogului, iar actorul vorbestedespre faptul ca aceasta productie s-a produs independent de "celebrii bani de la CNC" si care au vrut musai sa faca chestia asta.

"Nu cred in generatii mai talentate si mai putin talentate... Ced ca ceea ce s-a numit "noul val" va trebui sa se transforme in altceva", e de parere Serban Pavlu.

Pare ca Romania e un creuzet formidabil de talente si intr-adevar, an de an, productiile ajung la cele mai importante festivaluri. Putina lume stie ca finantarea aia pe care eventual o castiga nu ajunge cu adevarat sa termine filmul, nu e suficienta ca sa filmeze proiectul cu care au castigat."

"Cred ca nu e imposibil sa avem o sansa la Oscar", spune Serban Pavlu care joaca in "Cainele japonez", propunerea Romaniei pentru Premiile Oscar. Nu cred ca pentru un regizor inseamna neaparat mai mult un premiu Oscar decat premiile europene", crede Serban Pavlu.

"La film, controlul actorului e mai mic decat in teatru", spune actorul.

Vorbind despre reclamele in care este personaj principal, Serban Pavlu spune ca "e comic"... Ajungi la paine si te cotrobai dupa 50 de bani si ti se spune, "Ei, lasati...".

Din fericire povestea asta cu "varul" s-a intamplat in momentul in care mai fac si multe alte lucruri.

Serban Pavlu povesteste cum a mers la casting pentru aceasta celebra reclama cu "varul"... "Exista actori care nu se expun la genul asta de casting. Numai ca de multe ori trebuie sa poti trai...", marturiseste actorul.

"La noi nu e un sistem de box-office real", crede Serban Pavlu.

"La teatru oamenii vin pentru titlul piesei si pentru actori, dar la film nu se intampa asta, filmele nu fac bani din incasari, pentru ca nu sunt cinematografe etc.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro