VIDEO A reusit mersul pe sarma, de la Moscova, al doamnei Merkel?

VIDEO A reusit mersul pe sarma, de la Moscova, al doamnei Merkel?

> Ulterior, in alocutiunea rostita in fata unei asistente numeroase, ambasadorul Rusiei in Romania afirma, poate nu doar ca un semn de respect pentru veteranii romani - ultimii trei mii de supravietuitori, luptatori pe front si urmasi ai celor care au cazut la datorie, pentru ca sa mai vorbim si azi in limba lui Mihai Eminescu - ca pentru el cel mai bun prieten este longevivul lider al ostasilor cu parul argintat de vreme si chipurile marcate de grozaviile unei conflagratii mondiale fara precedent, in istoria acestei planete albastre. Faptul ca la numai 48 de ore distanta vine la Moscova si seful diplomatiei americane, John Kerry, indica mentinerea unei sperante, oricat de firava ar fi aceasta, ca situatiile dificile pot fi depasite, daca se doreste de ambele parti, prin negocieri - lungi, dificile, dar cu o posibila finalitate logica, intr-o lume unde Rusia este constienta de forta sa, in raport cu armatele mai degraba mimate, ale majoritatii statelor din Uniunea Europeana, tari care brusc au descoperit ca fara Statele Unite nu exista nici NATO, nici garantia lor ca pot avea o dezvoltare economica lipsita de spectrul unei majore confruntari militare. *Rusia - cu mentalitatea secolului 19, cu dorinta de a avea un conducator dur, pe care sa il asculte si cu vointa de a se impune ca o tara cu mare putere internationala - va continua aceasta atitudine agresiva, dar, la un moment dat, s-ar putea sa se ajunga la un conflict major, care sa afecteze si Romania si sud-estul european.

acum 110 luni (12 May 2015)

>

Ulterior, in alocutiunea rostita in fata unei asistente numeroase, ambasadorul Rusiei in Romania afirma, poate nu doar ca un semn de respect pentru veteranii romani - ultimii trei mii de supravietuitori, luptatori pe front si urmasi ai celor care au cazut la datorie, pentru ca sa mai vorbim si azi in limba lui Mihai Eminescu - ca pentru el cel mai bun prieten este longevivul lider al ostasilor cu parul argintat de vreme si chipurile marcate de grozaviile unei conflagratii mondiale fara precedent, in istoria acestei planete albastre.

Semn clar al unei relatii bilaterale diminuate la un nivel extrem de scazut, firesc in contextul agresiunii rasaritenilor in Ucraina, al cotropirii manu militari a peninsulei Crimeea, care a si fost rapid anexata de Federatia Rusa, al efectelor dislocarii de facto a regiunii Donbas, de restul statului ucrainean.

Duminica trecuta, actuala "doamna de fier" a Europei, cancelarul practic al UE, cu care se consulta public, sau confidential, sefi de state si de guverne, nu doar de pe batranul nostru continent, a luat drumul Moscovei, unde, conform unui jurnalist german, a practicat mersul pe sarma, promovand un dezirabil, pentru Berlin, compromis politic intelept.

Discutand cu un bun cunoscator al Germaniei, dar si al limbajului corpului cancelarului Angela Merkel, un cetatean american momentan aflat in Europa, acesta imi semnala parerea sa ca desi in public liderul german are o conduita politicoasa, chiar zambeste, la nevoie, in fata presei, in prezenta lui Putin, intre patru ochi poate si stie sa fie extrem de dura.

O opinie confirmata practic de etichetarea anexarii peninsulei Crimeea, prin termenul "criminala", de catre Angela Merkel, in prezenta lui Vladimir Putin, la intalnirea cu presa.

Putin a insistat pe depasirea problemelor care afecteaza relatia bilaterala, dintre Federatia Rusa si Germania, in timp ce Merkel a reiterat necesitatea respectarii integritatii teri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro