VIDEO 2015, anul cand soferii vor fi pe cale de disparitie. Google intrevede viitorul

VIDEO 2015, anul cand soferii vor fi pe cale de disparitie. Google intrevede viitorul

In luna mai, Google a prezentat prototipul unei masini fara sofer pe care o va construi de la zero. Google isi imagineaza o masina autonoma care sa nu mai aiba volan, pentru ca nu va mai avea nevoie de interventia noastra, dar nici de pedale de frana sau acceleratie.

acum 97 luni (29 Dec 2014)

In luna mai, Google a prezentat prototipul unei masini fara sofer pe care o va construi de la zero.

Google isi imagineaza o masina autonoma care sa nu mai aiba volan, pentru ca nu va mai avea nevoie de interventia noastra, dar nici de pedale de frana sau acceleratie.

Din mai pana astazi, echipa Google a lucrat la imbunatatirea acestor elemente, dar si la senzorii si procesoarele care calculeaza in permanenta pozitia autovehiculului pe sosea, pozitia fata de alte masini si viteza. In plus, masina pe care Google a realizat-o la finalul acestui an are si faruri, ceea ce o face sa poate circula pe drumurile din California.

Statul american e primul care a legalizat circulatia vehiculelor fara sofer, pe fondul evolutiei masinii fara sofer de la Google.

Momentan, masinuta Google, care nu e chiar o reusita de design, va avea controale manuale, dar pe viitor acestea vor fi eliminate, dupa ce testarea se va fi terminat. Vom avea doua scaune cu centuri de siguranta, portbagaj, butoane de pornire si un ecran pentru a arata ruta.

Google va construi 100 de prototipuri si in vara aceasta masinile vor intra pe soselele din SUA.

Masinile au senzori care elimina punctele moarte si detecteaza obiecte la o distanta mai mare de doua terenuri de fotbal. Prima oara, viteza maxima va fi de 40 de kilometri pe ora, iar masina se adreseaza traficului urban. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro