VIDEO. 100 de ani de la batalia de la Marasesti. Iohannis si Tudose vor participa la ceremoniile care au costat 4,2 milioane de euro

Astfel, se vor realiza lucrari pentru realizarea unui pod armat pentru paraul Alba, in satul Racoasa, de 4,8 milioane lei, lucrari de intretinere si asfaltare a DJ 205I, de 2 milioane lei, lucrari de realizare a unui pod peste paraul Dragomira, la Soveja, in valoare de 4 milioane lei, si realizarea unui Parc al Memoriei Nationale, "Stejarii Romaniei- 100 de ani de istorie si demnitate", cu 335.000 de puieti de stejar, in valoare de 3 milioane lei.

acum 74 luni (6 Aug 2017)

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Mihai Tudose participa duminica, in Vrancea, la Ceremonia comemorativa a Centenarului Bataliei de la Marasesti, unde vor depune coroane de flori si vor sustine discursuri, conform News.ro. Guvernul a aprobat in iulie un buget de circa 4,2 milioane euro pentru evenimentele dedicate Centenarului in judetul Vrancea, insa aproape trei sferturi din suma a fost destinata unor lucrari de infrastructura.

Ceremonia de la Marasesti va incepe la ora 20.00, la Mausoleul Eroilor, cu un ceremonial militar. Dupa acest moment, presedintele va decora drapelele de lupta ale unitatilor militare, va depune o coroana de flori la Mausoleu si va oferi drapelul comemorativ "Centenarul Bataliei de la Marasesti". La aceste festivitati va fi prezent si premierul Mihai Tudose, dar presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, alaturi de alti oficiali ai statului si lideri locali.

Organizarea manifestatiilor de la Marasesti, Marasti si Oituz a fost aprobata de Guvern in luna septembrie 2016, sub egida actiunilor dedicate Centenarului Primului Razboi Mondial, pana in 2019, dar nu erau prevazute si sumele necesare.

Potrivit unei hotarari de Guvern din luna iulie, a fost alocata suma de 19,3 milioane lei (4,2 milioane euro) pentru autoritatile locale din judetul Vrancea, din Fondul de rezerva al Executivului, pentru a organiza in vara acestui an Centenarul Primului Razboi Mondial - Vrancea eroica. O alta parte a banilor va fi folosita pentru actiuni de restaurare, reabilitare si conservare a monumentelor, precum ansamblul Statuia Victoriei de la Tisita - Marasesti, reabilitarea si amenajarea parcului Joffre, din Marasesti, si refacerea marcajelor bataliilor de pe teritoriul judetului realizate dupa Primul Razboi Mondial. Astfel, se vor realiza lucrari pentru realizarea unui pod armat pentru paraul Alba, in satul Racoasa, de 4,8 milioane lei, lucrari de intretinere si asfaltare a DJ 205I, de 2 milioane lei, lucrari de realiza... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro