Victorie in instanta pentru Ilie Nastase. Fostul capitan al echipei de Fed Cup a obtinut reducerea suspendarilor

Victorie in instanta pentru Ilie Nastase. Fostul capitan al echipei de Fed Cup a obtinut reducerea suspendarilor

Aceasta solutie a Tribunalului Independent este departe de sanctiunea propusa de arbitrul principal al Barajului din Cupa Federatiilor organizat anul trecut la Constanta (suspendarea mea pe viata) si de interdictiile solicitate initial de catre ITF (o suspendare de pana la 10 ani), dar este mai blanda si decat decizia completului intern de solutionare din cadrul ITF.

acum 76 luni (7 Feb 2018)

Astfel, Nastase ramane suspendat de la competitiile ITF pana pe 23 aprilie 2018, obtinand o reducere a pedepsei cu 20 de luni.

Pe de alta parte, Ilie nu va putea sa isi exercite o functie oficiala in ITF pana la 23 aprilie 2020, insa el oricum a renuntat la postura de capitan nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei si nu are nici cea mai mica intentie de a reveni acolo.

Trebuie precizat ca sub egoida ITF se desfasoara meciurile din FED Cup si Cupa Davis, dar nu si cele de la circuitele WTA si ATP.

Nastase a fost amendat cu 20.000 de dolari

COMUNICAT ILIE NASTASE

"Sunt bucuros sa va anunt ca am obtinut o victorie importanta, chiar daca nu totala, prin modul in care a fost solutionat apelul pe care l-am formulat impotriva sanctiunilor care mi-au fost impuse de Federatia Internationala de Tenis (ITF).

Interdictia de a primi acces sau acreditari la evenimente ITF a fost aproape injumatatita, astfel incat aceasta suspendare va expira in curand, pe 23 aprilie 2018.

De asemenea, Tribunalul Independent care a solutionat apelul meu a confirmat ca aceasta suspendare vizeaza exclusiv turnee ITF (nota mea - precum Cupa Federatiilor sau Cupa Davis), ceea ce inseamna ca nu se aplica turneelor ATP sau WTA.

In plus, interdictia de a indeplini calitati oficiale (precum functia de capitan nejucator al echipei Romaniei din Cupa Federatiilor) a fost redusa cu mai mult de 8 luni.

Sunt de asemenea bucuros sa constat ca Tribunalul Independent care a solutionat acest caz a concluzionat atat faptul ca nu sunt o persoana rasista, cat si faptul ca vorbele mele cu privire la copilul dnei Serena Williams nu au avut la baza intentii rasiste.

Aceasta solutie a Tribunalului Independent este departe de sanctiunea propusa de arbitrul principal al Barajului din Cupa Federatii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro