Victoria Nuland, atac violent la liderii europeni corupti, care ignora valorile democratice

Victoria Nuland, atac violent la liderii europeni corupti, care ignora valorile democratice

Avem lideri politici din Europa Centrala care profita de avantajele de membri NATO si UE, gasim liderii din regiune, care par sa fi uitat de valorile pe care se bazeaza aceste institutii".

acum 82 luni (3 Oct 2014)

In Europa Centrala, cetatenii s-au ridicat pentru dreptul de a organiza alegeri libere; "Cetatenii au facut munca grea de reformare a economiilor, stabilizarea monedelor nationale, privatizarea industriilor ineficiente, deschiderea pietelor fortei de munca si accesul investitiilor straine.

Nuland atrage atentia, insa, ca "in intreaga regiune, cancerul regresului democratic si coruptia ameninta visul urmarit de atat de multi oameni care au luptat pentru el in 1989. Avem lideri politici din Europa Centrala care profita de avantajele de membri NATO si UE, gasim liderii din regiune, care par sa fi uitat de valorile pe care se bazeaza aceste institutii".

Discursul subsecterarului de stat americat continua astfel: "I-am intreba pe acesti lideri: Cum puteti sa dormiti dumneavoastra sub patura articolului 5 al NATO in timp ce vorbiti deschis despre "democratie neliberala", teorie impinsa pana la ultranationalism; ignorarea Parlamentulului cand va este convenabil sau protejarea afacerilor murdare care cresc dependenta tarilor dumneavostra de o sursa de energie straina, in ciuda politicilor declarat liberale". ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro