Victor Ponta: "S-a legalizat cea mai mare poarta de evaziune fiscala din Europa. Totul s-a construit pe o minciuna si s-a justificat printr-o alta minciuna"

Victor Ponta:

Fostul prim ministru Victor Ponta a participat astazi, 15 noiembrie, la o dezbatere cu oamenii de afaceri din Galati organizata de Patronatul Tinerilor Intreprinzatori la Galati la Parcul de Soft pe tema modificarilor aduse Codului Fiscal. Cred ca trebuie sa renuntam la programe de guvernare fantasmagorice, iar simplul program de guvernare pe care Romania trebuie sa il aiba se regaseste in doi indici globali: inidicele de competitivitate si indicele care arata usurinta cu care poti face afaceri.

acum 25 luni (15 Nov 2017)

Fostul prim ministru Victor Ponta a participat astazi, 15 noiembrie, la o dezbatere cu oamenii de afaceri din Galati organizata de Patronatul Tinerilor Intreprinzatori la Galati la Parcul de Soft pe tema modificarilor aduse Codului Fiscal.

Victor Ponta sustine ca actuala guvernare incearca sa ascunda esecul masurilor pe care le-au adoptat in domeniul fiscal, deviind atentia publica spre ceea ce acesta numeste o minciuna politica: lupta cu multinationalele.

"Codul Fiscal a fost discutat vreo trei ani cu mediul privat, Comisia Europeana, adica am masurat de sapte ori, am taiat o data si toata lumea a fost de acord ca a fost bine. Am constatat ca ce iti doreste mediul privat mai mult decat scaderi de taxe este stabilitatea si predictibilitatea. Va garantez ca nu a facut nimeni niciun studiu de impact, nimeni nu stie de la 1 ianuarie 2018 cum si ce se va aplica. Nu numai mediul privat, dar nimeni de la stat nu stie ce sa aplice de la 1 ianuarie. Era o vorba care spunea, cand arunci apa, arunci si copilul, si apa, si pe toata lumea. S-a creat in laboratoare si o explicatie: ordonanta de modificare a Codului Fiscal s-a adoptat ca o masura impotriva multinationalelor. Pana la un milion de euro se poate face consultanta si se plateste 1%.

"Trebuie sa renuntam la programe de guvernare fantasmagorice"

Si fostul ministru de Finante, Ioana Petrescu, a criticat adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea Codului Fiscal, considerand ca actuala guvernare nu stie prea bine ce face, iar asta va avea drept consecinta decimarea firmelor romanesti. Activitatea economica merge, dar asta nu se va mai intampla daca bulversam de fiecare data mediul de afaceri, oamenii care isi fac planuri de business pentru anul viitor. Nu trebuie sa mai aiba loc noi scaderi de taxe si impozite. Si noi am promovat asta in 2014-2015, dar ele aveau o logica atunci", a declarat fostul ministru de Finant... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro