Victor Ponta: Romania nu-si ia deciziile dupa ceea ce se intampla la Budapesta

Victor Ponta: Romania nu-si ia deciziile dupa ceea ce se intampla la Budapesta

Despre declaratiile dure ale oficialilor maghiari Eu am o experienta de ani de zile, de multe provocari ale oficialilor maghiari. Nu putem sa ne angajam la mai mult de 1785 de refugiati daca . Despre Europa Daca Europa nu va avea o pozitie clara fata de ceea ce se intampla in Ungaria, ne vom afunda intr-o problema. Despre platirea imprumutului la FMI Tot ce a fost imprumutat de la FMI, am reusit sa platim. Cred ca in 2015 avem ultima plata (...) Am reusit sa platim si din datoriile din timpul guvernarilor 2009-2012, perioada Boc si a lui Traian Basescu Unde s-au dus banii de la imprumuturi O parte din bani s-au dus pentru a compensa ceea ce nu se incasa din cauza evaziunii fiscale. Sunt convins ca PSD, UNPR, ALDE, de aia faci politica, ca sa incerci sa iti pui in aplicare programul de Guvernare.

acum 88 luni (15 Sep 2015)

Despre declaratiile dure ale oficialilor maghiari

Eu am o experienta de ani de zile, de multe provocari ale oficialilor maghiari. Nu vrem sa le facem jocul.

Problema (n.r.-imigrantilor) e a tuturor, nu doar a Ungariei. Daca Ungaria isi face un gard de jur-imprejur denota un mod de gandire care scoate Ungaria din Europa.. Nu cred ca e o solutie.

Stilul asta al Ungariei, cel al punerii unui gard seamna cu cel intalnit si prin Romania, dupa inundatii. E vorba de oamenii aceia care isi pun niste saci sa nu intre apa. Nu, trebuie sa iesim sa rezolvam situatia cu totii.

Nu putem sa ne angajam la mai mult de 1785 de refugiati daca . Daca te angajezi pentru o asemenea cifra, trebuie sa ai grija si de acesti oameni.

Despre migratie

In acest moment, Europa nu e pregatita.

Asta e solutia, sa bagi femei si copii la inchisoare? Stim sa prindem teroristi, dar ce facem cu femeile si copii. Cum avem grija de acestia. Imigrantii nici nu vor sa vina in Romania.

Romania are in partea de est probleme. Uitati-va la protestele de la Chisinau. Solutia noastra va fi sa tratam problema ca pe o problema europeana.

Despre criza siriana

Cunosc extrem de bine situatia din regiune. Nu e asa de simpla. Nu ai 100 de teroristi pe care ii poti bombarda si gata. E vorba de conflicte intre comunitati. Exista comunitati de siiti, sunniti, exista crestini.

Cred ca Europa a fost prea optimista si a crezut ca ii poate ajuta pe acei oameni. Nu ne-am dat seama ca traim intr-o epoca in care o declaratie a unui oficial poate fi citita de mii de oameni intr-o ora.

Despre Europa

Daca Europa nu va avea o pozitie clara fata de ceea ce se intampla in Ungaria, ne vom afunda intr-o problema.

Cred ca si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro