Victor Ponta, prins din nou cu minciuna. A spus ca a votat Codul Fiscal in iunie, dar nu figureaza intre deputatii prezenti. Premierul se afla in Turcia

Victor Ponta, prins din nou cu minciuna. A spus ca a votat Codul Fiscal in iunie, dar nu figureaza intre deputatii prezenti. Premierul se afla in Turcia

Camera Deputatilor adoptat joi, cu 279 de voturi "pentru", opt "impotriva" si cinci abtineri legea noului Cod Fiscal in forma convenita de Putere si de Opozitie si in acord cu cerintele exprimate de presedintele Klaus Iohannis in cererea de reexaminare a vechiului proiect de lege. Premierul Victor Ponta a explicat la un post de televiziune de ce nu a reusit sa voteze cererea de reexaminare a Codului Fiscal care a fost supusa la votul deputatilor in cursul zilei de joi.

acum 99 luni (4 Sep 2015)

Camera Deputatilor adoptat joi, cu 279 de voturi "pentru", opt "impotriva" si cinci abtineri legea noului Cod Fiscal in forma convenita de Putere si de Opozitie si in acord cu cerintele exprimate de presedintele Klaus Iohannis in cererea de reexaminare a vechiului proiect de lege. Premierul Victor Ponta nu a fost prezent la vot, nici ca deputat, calitate care ii permitea sa-si exercite dreptul de vot, nici ca premier, sa-l sustina de la tribuna Parlamentului.

Premierul Victor Ponta nu figureaza insa intre deputatii care au votat Codul Fiscal in 24 iunie, conform listei de vot de pe site-ul Camerei Deputatilor. Premierul Victor Ponta a explicat la un post de televiziune de ce nu a reusit sa voteze cererea de reexaminare a Codului Fiscal care a fost supusa la votul deputatilor in cursul zilei de joi.

Ponta, absent si in iunie

Pe 12 iunie, intr-o zi de vineri, Victor Ponta s-a prezentat la Parlament, schiopatand, pentru a sustine un discurs la motiunea de cenzura depusa de PNL. Dupa respingerea motiunii de cenzura, in aceeasi zi, premierul Victor Ponta a plecat direct la Baku, unde a participat alaturi de Vladimir Putin si de Recep Erdogan, presedintele Turciei, la deschiderea Jocurilor Europene, un eveniment boicotat de toti liderii UE.

De la Baku Victor Ponta nu a revenit in tara, ci a plecat direct la Istanbul pentru a se opera la genunchi, dupa ce, la Bucuresti, suferise o accidentare la un meci de baschet. Cert este ca, din Turcia, Victor Ponta i-a predat vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de premier pentru zilele 16 -19 iunie, perioada in care a fost operat, apoi s-a aflat in recuperare.

Victor Ponta a fost externat in cursul zilei de duminica, 21 iunie, insa nu a revenit in tara, solicitandu-i presedintelui Klaus Iohannis sa prelungeasca mandatul de prim-ministru interimar al lui Gabriel Oprea, care a preluat toate activitatile, inclusi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro