Victor Ponta poate renunta la titlul de doctor doar cu acordul unui subaltern. Ce sume de bani a castigat de pe urma plagiatului

UPDATE 16.02: Universitatea Bucuresti a luat act de cererea premierului de a renunta la titlul de Doctor in Drept si "va intreprinde toate demersurile legale necesare, in acord cu solicitarea", conform unui comunicat al UB, remis redactiei. "Nu avem nici un fel de satisfactie sa va anuntam ca teza de doctorat sustinuta in 2003 de Victor Ponta incalca principiile cercetarii universitare", declara pe 20 iulie 2012 Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica. Ministrul Educatiei de la acea data, Ecaterina Andronescu, era singura in masura sa il deposedeze pe Ponta de titlul de doctor, sa propuna alte sanctiuni mai putin dure sau chiar sa decida ca, in opinia ei, nu e vorba de nici un plagiat. Mircea Petre Stanculescu, fostul prodecan al baroului din anul 2005 cand Ponta a devenit procuror, ne-a precizat ca nu a auzit, in cariera sa, de vreun caz de doctor in drept care sa fi ales sa dea totusi examen: "titlul de doctor in drept permite intrarea in avocatura fara examen".

acum 64 luni (16 Dec 2014)

UPDATE 16.02: Universitatea Bucuresti a luat act de cererea premierului de a renunta la titlul de Doctor in Drept si "va intreprinde toate demersurile legale necesare, in acord cu solicitarea", conform unui comunicat al UB, remis redactiei. Ce sume de bani a castigat de pe urma plagiatului.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca vrea sa renunte la titlul de doctor dupa ce a negat doi ani de zile ca a plagiat teza de doctorat. Premierul nu a precizat cu va renuntat le beneficiile material care i-au fost aduse de titlul de doctor.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca trimis o scrisoare catre rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru, in care il notifica asupra faptului ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti. Reamintim ca in 2012, revista Nature l-a acuzat pe 18 iunie 2012, pe premierul ca a plagiat lucrarea sa de doctorat.

Citeste si: Verdict oficial - Ponta a plagiat (documente)

115 din 297

Ulterior, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare - organismul abilitat sa se pronunte in astfel de spete - a decis ca Victor Ponta a plagiat. Si Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti (UB) a hotarat ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat 115 pagini din 297. "Nu avem nici un fel de satisfactie sa va anuntam ca teza de doctorat sustinuta in 2003 de Victor Ponta incalca principiile cercetarii universitare", declara pe 20 iulie 2012 Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica. Premierul a reactionat violent declarand ca verdictul de plagiat care i s-a dat de Universitatea Bucuresti este o executie politica. Ulterior, s-a infiintat un nou Consiliul cu oameni numiti de catre subalternul premierului - in persoana lui Liviu Pop - care a dat un verdit de neplagiat.

Dupa cum se poate vedea, premierul a luptat indelung pentru a-si pastra onoarea nepatata desi a primit trei decizii de plagiat: revista stiintifica Natu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro