Victor Ponta pleaca la Kiev, pentru discutii cu prim-ministrul ucrainean

Victor Ponta pleaca la Kiev, pentru discutii cu prim-ministrul ucrainean

"Cred ca sectorul economic si pozitii politice foarte clare sunt importante pentru a arata Federatiei Ruse si domnului Putin ca actiuni ilegale nu pot continua nepedepsite, dar pe de alta parte - si acesta este mesajul meu venind de la o tara care are doar 25 de ani de democratie, venind din comunism - obligatiile Europei si ale Statelor Unite sunt de a dovedi cetatenilor Ucrainei, Moldovei, Georgiei ca viata lor se va imbunatati, vor avea oportunitati mai bune, vor fi cetateni egali ai Europei", a spus Ponta.

acum 68 luni (29 Sep 2014)

Saptamana trecuta, in discursul sustinut in Adunarea Generala a ONU, Ponta a declarat ca Romania sustine principiul suveranitatii si al integritatii teritoriale al tuturor tarilor si respinge orice forma de presiune externa asupra statelor din estul Europei care au aspiratii de integrare europeana.

Totodata, Victor Ponta a declarat ca va pleca la Kiev, dupa ce a fost si la Chisinau, deoarece Romania trebuie sa transmita statelor vecine, inclusiv Ucrainei, mesajul ca parcursul democratic, pro-european si atlantic este cel corect.

"Cred ca sectorul economic si pozitii politice foarte clare sunt importante pentru a arata Federatiei Ruse si domnului Putin ca actiuni ilegale nu pot continua nepedepsite, dar pe de alta parte - si acesta este mesajul meu venind de la o tara care are doar 25 de ani de democratie, venind din comunism - obligatiile Europei si ale Statelor Unite sunt de a dovedi cetatenilor Ucrainei, Moldovei, Georgiei ca viata lor se va imbunatati, vor avea oportunitati mai bune, vor fi cetateni egali ai Europei", a spus Ponta. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro