Victor Ponta nu mai e doctor in Drept

Victor Ponta nu mai e doctor in Drept

Pe 27 iulie, la aproape patru ani de la primele suspiciuni de plagiat in cazului lucrarii lui Victor Ponta, membrii Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATDCU) au votat pentru mentinerea verdictului initial care constata plagiatul lucrarii de doctorat semnata de fostul premier, in pofida contestatiei acestuia.

acum 78 luni (2 Aug 2016)

"Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice emite prezentul ordin: Se retrage titlul stiintific de doctor in domeniul Drept, acordat domnului Ponta V. Pe 27 iulie, la aproape patru ani de la primele suspiciuni de plagiat in cazului lucrarii lui Victor Ponta, membrii Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATDCU) au votat pentru mentinerea verdictului initial care constata plagiatul lucrarii de doctorat semnata de fostul premier, in pofida contestatiei acestuia. Comisia Tehnica din cadrul CNATDCU a recomandat la sfarsitul lunii iunie retragerea titlului de doctor al fostului premier, iar pe 30 iunie, Consiliului General al CNATDCU a avizat cu 34 de voturi si o abtinere raportul acesteia. Ceea ce a si facut pe motiv ca propunerea de retragere a titlului de doctor este o decizie pur politica, subliniind totodata ca Guvernul de tehnocrati isi foloseste puterea sa se lupte doar cu el. In acest context, la vremea respectiva, Ministerul Educatiei a dat o ordonanta de urgenta care sa permita oricarei persoane care vrea sa renunte la titlul de doctor sa o poata face printr-o simpla solicitare la minister. Verdict final dupa patru ani Decizia de acum privind plagiatul lui Victor Ponta vine la patru ani dupa ce prestigioasa revista "Nature" a ridicat semne de intrebare legate de originalitatea tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Mai exact, pe 18 iunie 2012, revista "Nature" scria, in editia online: "Premierul Victor Ponta a fost acuzat ca a copiat largi sectiuni ale tezei de doctorat in drept din 2003, fara a cita sursele bibliografice corespunzatoare".

Intr-o prima faza, CNATDCU a decis, pe 29 iunie 2012, ca Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvant cu cuvant, iar pe 17 iulie 2012, Comisia de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti a hotarat, in unanimitate, ca este vorba de plagiat. Lucian Ancu, profesorul Horia Cornean si profesorul Vladimir Tismaneanu, au depus o noua sesizare cu privire la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro