Victor Ponta, la audieri la DNA Ploiesti in dosarul lui Sebastian Ghita: "Am fost chemat ca martor"

Victor Ponta, la audieri la DNA Ploiesti in dosarul lui Sebastian Ghita:

UPDATE ORA 14.00 In cursul saptamanii trecute, procurorii DNA mentionau in referatul prin care cereau Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii lui Sebastian Ghita, ca Victor Ponta i-ar fi oferit o functie de conducere unui procuror din Ploiesti in schimbul furnizarii de informatii dintr-un dosar in care Ghita ar fi avut interese directe.

acum 54 luni (4 Apr 2016)

UPDATE ORA 14.00

In cursul saptamanii trecute, procurorii DNA mentionau in referatul prin care cereau Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii lui Sebastian Ghita, ca Victor Ponta i-ar fi oferit o functie de conducere unui procuror din Ploiesti in schimbul furnizarii de informatii dintr-un dosar in care Ghita ar fi avut interese directe. Este vorba despre Liviu Tudose, fost procuror sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in prezent adjunct al aceleiasi institutii, arestat preventiv in dosar.

Liviu Tudose a sustinut in fata procurorilor ca "in primavara anului 2014, impreuna cu Ghita Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o functie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Lupta Antifrauda sau o functie de executie in cadrul ONPCSB (Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor), propunere cu care acesta, in principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializata", se arata in referatul Directiei Nationale Anticoruptie.

Prezenta lui Liviu Tudose la Victor Ponta, in momentul in care s-a pus problema avansarii procurorului, a fost explicata de Sebastian Ghita prin faptul ca, in realitate, procurorul i-ar fi dus fostului premier o invitatie la un concert la Filarmonica din Ploiesti in care evolua fiica lui Tudose.

Pentru scurgeri de informatii in acelasi dosar deschis pe numele lui Sebastian Ghita au mai fost arestati preventiv Viorel Dosaru, fostul sef al IPJ Prahova, ofiterul de politie Constantin Ispas, fostul sef al DGA si procurorul Aurelian Mihaila, fostul adjunct al PCA Ploiesti. "Am fost chemat ca martor, asa cum probabil deja ati aflat pe surse", a spus fostul premier la intrarea in sediul DNA Ploiesti, la iesire specificand ca a declarat procurorilor ceea ce stie in legatura cu dosarul.

Saptamana trecuta, Ghita a mai spus, pe holurile Parlament... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro