Victor Ponta ingroapa, si oficial, sprijinul PSD pentru Justitie

Intrebat la B1 TV de ce niciun parlamentar PSD nu a fost sanctionat in conditiile in care, in luna februarie, afirma ca aceia care vor vota impotriva ridicarii imunitatii unui parlamentar vor fi sanctionati pe linie de partid, Ponta a raspuns ca el a transmis atunci doar ca exista o decizie de principiu in acest sens. Aceasta strategie a PSD a facut si obiectul unei sedinte a conducerii partidului de la sfarsitul lunii ianuarie, cand Victor Ponta a anuntat ca parlamentarii social-democrati vor vota "orice fel de solicitari care tin de imunitate sau de incompatibilitati constatate de instantele de judecata".

acum 93 luni (3 May 2015)

Social-democratii care voteaza impotriva ridicarii imunitatii unor parlamentari nu vor fi sanctionati, a declarat Victor Ponta, in contradictie cu anuntul sau de acum cateva luni de zile. Premierul le-a transmis acestora ca nu vor fi sanctionati, anuntand si ca nu va participa in calitate de deputat la dezbaterile care vizeaza arestari preventive.

Intrebat la B1 TV de ce niciun parlamentar PSD nu a fost sanctionat in conditiile in care, in luna februarie, afirma ca aceia care vor vota impotriva ridicarii imunitatii unui parlamentar vor fi sanctionati pe linie de partid, Ponta a raspuns ca el a transmis atunci doar ca exista o decizie de principiu in acest sens. La remarca moderatorului ca nimeni nu a fost totusi sanctionat, liderul PSD a afirmat: "Nici nu cred ca va fi, pentru ca, pana la urma, cum voteaza fiecare, fiecare isi asuma". Mai mult, decizia politica de atunci este, acum, infatisata drept "o declaratie politica, o intentie politica", premierul sustinand ca el nu poate monitoriza fiecare parlamentar cum voteaza. Aceasta "retrogradare" echivaleaza cu o lipsire de continut a hotararii PSD, pentru ca o "declaratie politica" nu poate produce efecte de natura juridica.

Absent la cererile DNA

Premierul a criticat si procedura arestului preventiv, afirmand ca "starea normala de judecata pentru un om este de libertate, iar cea de arest preventiv ar trebui sa fie o exceptie pentru infractiuni comise cu violenta". Ponta a explicat astfel si motivul pentru care a lipsit din Parlament la voturile privind arestarea parlamentarilor si a precizat ca nu va participa nici in continuare la un astfel de vot. Aceasta strategie a PSD a facut si obiectul unei sedinte a conducerii partidului de la sfarsitul lunii ianuarie, cand Victor Ponta a anuntat ca parlamentarii social-democrati vor vota "orice fel de solicitari care tin de imunitate sau de incompatibilitati constatate de instantele de judecata". In noua etapa, opozitia fata de justitie a fost neo... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro