Victor Ponta implineste 43 de ani. Cele mai importante momente din cariera premierului

Un eveniment foarte important de marcat din perioada lui Ponta la sefia PSD este alianta de pe 5 februarie 2011 cu PNL si PC, care formau Alianta de Centru-Dreapta, din care a rezultat Uniunea Social-Liberala (USL). In ciuda mandatului de peste cinci ani la sefia PSD si de trei ani in fruntea Guvernului, premierul a ajuns in atentia publica din cauza unui scandal de plagiat in cazul lucrarii de doctorat, candidatura esuata la Presedintie, trimiterea in judecata si, mai nou, refuzul de a demisiona din fruntea Executivului desi este cercetat penal.

acum 103 luni (20 Sep 2015)

Primul-ministru Victor Ponta a implinit astazi 43 de ani. Ultimul an din viata lui Ponta a fost marcat de evenimente neplacute: premierul Romaniei a pierdut alegerile prezidentiale, a demisionat din PSD, a fost spitalizat din cauza unei interventii chirurgicale si a fost trimis in judecata de DNA.

Totusi, cariera lui Ponta a cunoscut o traiectorie ascendenta pana la momentul alegerilor din noiembrie 2014. Victor Ponta a fost asistentul lui Nastase la catedra de Drept International Public.

Sefia PSD si USL

In urma cu cinci ani, pe cand actualul premier avea 38 de ani, Ponta a castigat sefia PSD-ului in fata lui Mircea Geoana.

Victor Ponta a fost purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana din 2009.

Un eveniment foarte important de marcat din perioada lui Ponta la sefia PSD este alianta de pe 5 februarie 2011 cu PNL si PC, care formau Alianta de Centru-Dreapta, din care a rezultat Uniunea Social-Liberala (USL).

Premierul Victor Ponta a demisionat din fruntea PSD, dupa ce s-a deschis o ancheta DNA pe numele sau in dosarul Turceni-Rovinari.

Cel mai tanar premier din Europa

Inainte ca USL sa se destrame, alianta a reusit sa dea jos Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu cu o motiune de cenzura. Astfel, in mai 2012, Victor Ponta a devenit cel mai tanar premier din Europa, dupa ce a fost investit in functia de prim-ministru al Romaniei si de sef al Guvernului.

Candidat la presedintia Romaniei

Aspiratiile lui Victor Ponta nu s-au oprit la a ocupa functia de premier al Romaniei, astfel ca, liderul PSD pe atunci a candidat si la presedintia Romaniei.

In 2014, premierul Victor Ponta si-a depus candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie. Ocupa pozitia a patra pe buletinul de vot, dar in iese pe primul loc in primul tur, cu un numar de 3.836.093 voturi, reprezentand 40,44% din totalul voturilor exprimate.

Premierul, trimis in j... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro