Victor Ponta: "E un dezastru im agricultura, s-a distrus in ultimele sase luni ce am reusit in ultimii trei ani"

Victor Ponta:

Deci eu cred ca domnul Ciolos are o singura varianta, una singura, nu mai multe - de a venit urgent pentru ministrul Agriculturii cu o persoana capabila macar sa nu mai produca dezastru din aceste sase luni si sa pastreze sau sa salveze ceea ce noi am reusit timp de trei ani - si anume un sector fundamental al Romaniei, care a fost pe plus in ultimii trei ani si care deodata a devenit pe minus", a subliniat deputatul PSD, citat de Agerpres.

acum 82 luni (8 Jun 2016)

Fostul premier Victor Ponta a calificat miercuri domeniul agriculturii drept un dezastru, sustinand ca in ultimele sase luni s-a distrus tot ceea ce a construit cabinetul condus de el timp de trei ani. Dupa ce timp de trei ani am reusit sa castigam pariul cu agricultura, in sensul de a plati subventii la timp, de a avea crestere pe zona de agricultura, de a avea balanta comerciala pozitiva, in 2015 deodata, pur si simplu, s-a distrus - in sase luni - ce am reusit in trei ani. Din punctul asta de vedere, evident ca domnul Ciolos trebuie sa gaseasca o alta persoana competenta si capabila sa conduca Ministerul Agriculturii. Din punct de vedere politic, va reamintesc ca in 2012, in programul politic al Guvernului, eu mi-am asumat un lucru pe care cred ca si-l asumase si domnul Boc si domnul Ungureanu si cred ca orice prim-ministru si-l asuma si anume acela de a respecta Parlamentul, pentru ca, pana la urma, Guvernul este supus Parlamentului", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, chiar daca Constitutia nu cere obligatoriu demiterea unui ministru fata de care a trecut o motiune, "buna practica si respectul fata de Parlament" arata ca trebuie schimbat. Dar ei s-au abtinut, au fost asa ca o societate civila, nu ca politicieni, de aia ii bate societatea civila la alegeri. Deci eu cred ca domnul Ciolos are o singura varianta, una singura, nu mai multe - de a venit urgent pentru ministrul Agriculturii cu o persoana capabila macar sa nu mai produca dezastru din aceste sase luni si sa pastreze sau sa salveze ceea ce noi am reusit timp de trei ani - si anume un sector fundamental al Romaniei, care a fost pe plus in ultimii trei ani si care deodata a devenit pe minus", a subliniat deputatul PSD, citat de Agerpres.

Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulata "Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista", initiata de PSD si ALDE, a fost adoptata miercuri de plenul Camerei... Citeste intreg articolul pe evz.ro