Victor Ponta: "Cred ca ne permitem sa avem un regim fiscal special pentru tot ce inseamna media"

Victor Ponta:

"Cred ca ce s-a intamplat in Franta va marca intreaga Europa, atmosfera de teama, de incapacitate de a asimila comunitati si cred ca inca nu am raspuns la niste intrebari. Nu pot sa imi doresc decat ca cineva sa imi spuna de ce a durat atat de mult, insa mai bine mai tarziu decat niciodata", a dezvoltat Ponta.

acum 106 luni (22 Jan 2015)

"Cred ca ce s-a intamplat in Franta va marca intreaga Europa, atmosfera de teama, de incapacitate de a asimila comunitati si cred ca inca nu am raspuns la niste intrebari. Este o infractiune sa contesti Holocaustul, de exemplu, acolo nimeni nu spune ca e incalcarea libertatii de exprimare.

El a opinat, totusi, ca atentatul din Paris reprezinta si o dovada a faptului ca societatea franceza nu a reusit sa integreze comunitatile din alte state.

"Societatea franceza, extrem de moderna, de democratica, uite ca nu a reusit sa asimileze comunitati. Cand ni se reproseaza noua, pe buna dreptate, ca nu am avut mare succes in a asimila comunitatea roma, fiecare trebuie sa se gandeasca in ce masura au reusit ei", a completat Victor Ponta.

Intrebat daca se gandeste, in acest context, la o serie de masuri speciale pentru presa din Romania, Ponta a raspuns afirmativ. Vreau, insa, sa nu mai acceptam ideea ca unii fac evaziune fiscala, nu platesc de zece ani nicio taxa, iar altii care platesc taxe nu rezista la competitie. Din punctul de vedere al Guvernului insa, combaterea evaziunii fiscale este cel putin la fel de importanta. Din evaziune fiscala, de fapt, se intampla fapte de coruptie. Pornind de la intrebarea legata de presa pe care am extrapolat-o, da, am facut primul pas cu reducerea CAS.

In ce priveste dosarele politicienilor, Ponta a spus ca nu are de gand sa mai discute dosare aflate pe rol.

"Eu nu pot sa spun decat ca e foarte bine ca se fac cercetari, se afla adevarul. Cu siguranta ca fiecare om simplu se intreaba de ce a durat atat de mult. In perioada aceea, s-au intamplat nenumarate lucruri grave si ma bucur ca, pana la urma, s-a ridicat un colt de pe cea mai mare frauda comisa in Romania, si anume, retrocedarile. E bine ca, si la cinci ani dupa campania electorala din 2009 se intra in adancime apropo de lucrurile ilegale. Nu pot sa imi doresc decat ca cin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro