Victor Ponta, audiat la DNA: "Daca am adoptat Codul fiscal, acum pot sa ma ocup si de declaratii". Ce le-a cerut premierul procurorilor

Victor Ponta, audiat la DNA:

Intelegerile dintre prieteni Anchetatorii sustin ca platile facute de SCA "Sova si Asociatii" catre Victor Ponta, ca reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in cuantum de 181.439,98 de lei, reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale. Ce a mai aflat premierul de la procurori Guralivul Ponta a uzat la DNA de dreptul la tacere Avocata lui Victor Ponta, la DNA Avocatul lui Victor Ponta, la DNA pentru a depune acte in apararea premierului Avocata lui Victor Ponta, la DNA pentru a prezenta documente privind neprezentarea premierului la audieri Surse: Victor Ponta se intoarce in tara la sfarsitul saptamanii Iohannis in Financial Times: Este inacceptabil ca Ponta sa fie acuzat de fapte de coruptie.

acum 102 luni (3 Sep 2015)

Premierul s-a prezentat la DNA pentru a da primele declaratii in acest dosar, in jurul orei 14.00, imediat dupa ce proiectul noului Cod Fiscal, reexaminat in urma cererii presedintelui, a trecut de Parlament.

De altfel, inainte de a intra in sediul DNA, Ponta a declarat ca "daca am adoptat Codul Fiscal, acuma pot sa vin sa dau si o declaratie". Am facut o cerere ca situatia mea sa fie disjunsa pentru ca nu are legatura cu dosarul mare, ca sa se rezolve mai repede, intr-un fel sau altul. Repet, discutia a fost civilizata si am spus tot adevarul, tot ce stiu", a mai spus Victor Ponta, la iesirea de la DNA. In aceeasi zi, DNA a anuntat ca procurorii au confirmat sechestru asigurator pe un apartament al lui Victor Ponta pentru a recupera prejudiciul de 51.321 de lei care ar fi fost produs de acest prin complicitate la evaziune fiscala, suma stabilita in urma expertizei efectuate in dosarul "Turceni - Rovinari".

Intelegerile dintre prieteni Anchetatorii sustin ca platile facute de SCA "Sova si Asociatii" catre Victor Ponta, ca reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in cuantum de 181.439,98 de lei, reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale. In acest fel, s-ar fi produs o diminuare nelegala a bazei de impozitare a contribuabilului SCA "Sova si Asociatii" si, in consecinta, ar fi fost platit catre stat un impozit diminuat cu 51.321 de lei, diferenta ce reprezinta prejudiciul stabilit in urma expertizei.

Procurorii au mai stabilit ca premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare cu Sova. Mai mult, in perioada efectuarii unor controale fiscale, Ponta s-ar fi inteles cu Sova ca acesta sa intocmeasca in cadrul societatii de avocati rapoarte de activitate juridica, "pretins a fi prestata de Ponta Victor-Viorel, corespunzatoare celor 16 luni cat a durat conventia", spun procurorii anticoruptie. In acelasi dosar, senatorul Dan Sova este urmarit penal pentru fals in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro