Victor Ponta a contestat decizia de retragere a titlului de doctor

Victor Ponta a contestat decizia de retragere a titlului de doctor

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a confirmat faptul ca Victor Ponta a depus o contestatie privind verdictul de plagiat dat de Consiliul General al CNATDCU, pe 30 iunie. Decizia de plagiat a fost data pe 30 iunie Comisia Tehnica din cadrul Consiliului National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a recomandat la sfarsitul lunii trecute retragerea titlului de doctor al fostului ministru, iar pe 30 iunie, Consiliului General al CNATDCU a avizat cu 34 de voturi si o abtinere raportul acesteia.

acum 50 luni (18 Jul 2016)

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a confirmat faptul ca Victor Ponta a depus o contestatie privind verdictul de plagiat dat de Consiliul General al CNATDCU, pe 30 iunie. Din momentul in care contestatia a fost depusa, Consiliul CNATDCU numeste o comisie de analiza a contestatiei, formata din trei membri, iar aceasta din urma trebuie sa transmita raportul comun de analiza spre consultare in maxim 7 zile de la inregistrarea contestatiei. In termen de 10 zile de la depunerea contestatiei, CNATDCU confirma sau infirma retragerea.

Decizia de plagiat a fost data pe 30 iunie Comisia Tehnica din cadrul Consiliului National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a recomandat la sfarsitul lunii trecute retragerea titlului de doctor al fostului ministru, iar pe 30 iunie, Consiliului General al CNATDCU a avizat cu 34 de voturi si o abtinere raportul acesteia.

Fostul premier Victor Ponta a avut la dispozitie 10 zile (din momentul comunicarii deciziei, respectiv de pe 7 iulie) pentru a contesta decizia CNATDCU prin care se propune retragerea titlului de doctor obtinut de acesta. "Nature a vazut documente compilate de o sursa anonima ("whistle-blower" in original - n.red.) care arata ca mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini in limba romana a lui Ponta consta in texte duplicate", se arata in articolul din Nature, primul care a vorbit despre plagiat in cazul lui Victor Ponta., potrivit hotnews.ro. "Omul si-a construit o cariera pe baza unui titlu de doctor furat" Specialistii contactati de "Adevarul" sustin ca din acest moment organele judiciare trebuie sa preia cazul, intrucat fostul premier s-a folosit de o diploma falsa pentru a accede la anumite posturi. "Omul si-a construit o cariera pe baza unui titlu de doctor furat, fals. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro