Victor Ponta a anuntat ca se retrage in 2016. Cat de credibil mai este?

Victor Ponta a anuntat ca se retrage in 2016. Cat de credibil mai este?

Victor Ponta a spus ca nu intentioneaza sa mai candideze pentru functia de premier in 2016, motivand ca are multi colegi in coalitia de guvernare care ii pot lua locul la Palatul Victoria. "Va candida cu siguranta" Specialistul in comunicare politica, Dan Ionescu, arata ca Victor Ponta nu mai este credibil deloc atunci cand spune ca nu isi mai doreste sa fie prim-ministru dupa 2016, fiind sigur ca Ponta va profita din nou daca i se va ivi oportunitatea.

acum 62 luni (28 Jul 2015)

Victor Ponta a spus ca nu intentioneaza sa mai candideze pentru functia de premier in 2016, motivand ca are multi colegi in coalitia de guvernare care ii pot lua locul la Palatul Victoria. "Nu mai candidez in 2016 sa fiu prim-ministru, chiar vreau sa fac lucrurile bune, 5 ani de zile cred ca reprezinta un mandat important. In 2016 vreau sa castigam impreuna cu UNPR si cu ALDE din nou majoritatea si sunt colegi care pot sa conduca Guvernul", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Declaratia lui Victor Ponta este ambigua, mai ales ca premierul nu este ales in urma unui scrutin electoral, ci partidul care a obtinut cele mai multe voturi in alegerile parlamentare formeaza o majoritate si desemneaza un prim-ministru, pe care presedintele il poate numi sau il poate refuza. Victor Ponta a adoptat aceeasi tactica si la alegerile prezidentiale, cand a spus ca nu va candida pentru cea mai inalta functie in stat pentru ca functia pe care si-o doreste este cea de prim-ministru. Cat despre interiorul partidului, Victor Ponta a inteles semnalul votului din CExN si intelege ca pentru a redeveni, la un moment dat, cel care detine puterea in PSD e nevoie de niste schimbari", crede analistul politic Adi Zabava.

"Va candida cu siguranta"

Specialistul in comunicare politica, Dan Ionescu, arata ca Victor Ponta nu mai este credibil deloc atunci cand spune ca nu isi mai doreste sa fie prim-ministru dupa 2016, fiind sigur ca Ponta va profita din nou daca i se va ivi oportunitatea. "Singura strategie de care il putem banui pe Victor Ponta este cea in care incearca sa isi diminueze pierderile de imagine survenite in urma iesirii din politica, fiind infrant cam pe toate planurile. As spune ca strategia sa pare mai degraba naiva pentru ca el incearca sa para dezinvolt si stapan pe sine. Se bazeaza in continuare pe trucuri de imagine uitand ca lumea il cunoaste si e mai greu de pacalit acum ca in urma cu patru sau cinci ani, cand Victor Ponta p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro