Victor Atanasie Stanculescu, cu o luna inainte sa moara: "Imi place Timisoara. Vreau sa revin acolo si putem sa facem un interviu!"
Generalul Victor Atanasie Stanculescu a venit de doua ori la Timisoara pentru a face "ordine". A facut de doua ori "ordine" la Timisoara Conform generalului Dan Voinea, fostul procuror care a instrumentat Dosarul "Timisoara 1989", care a studiat mult si evenimentele din timpul revoltei studentesti din 1956, de la Timisoara, ca ecou al Revolutiei Maghiare, au existat numeroase similitudini cu revolutia anticomunista din decembrie 1989. In mai 2014 generalul Victor Atanasie Stanculescu a fost eliberat din inchisoare dupa ce a ispasit mai mult de o treime din pedeapsa de 15 ani primita in dosarul privind Revolutia din 1989 de la Timisoara. Vedeam pe la televiziuni tot felul de "analisti" dandu-si cu presupusul despre continutul casetelor, ne miram de responsabilitatea domnului general, care a pus interesul tarisoarei inaintea interesului personal, nedezvaluind casetele in timpul procesului sau (atunci ar fi fost momentul logic sa foloseasca tot ce are in apararea sa, tinind seama si de gravitatea acuzatiilor care i s-au adus).
Generalul Victor Atanasie Stanculescu a venit de doua ori la Timisoara pentru a face "ordine". Pentru activitatea sa din decembrie 1989 a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, din care a executat patru ani. La sfarsitul anului trecut, Victor Atanasie Stanculescu a raspuns la intrebarile noastre legate de un document inedit descoperit in arhivele Securitatii din Ungaria de catre jurnalistul maghiar Arpad Szoczi. Afland ca este sunat tocmai de la Timisoara, Victor Atanasie Stanculescu a spus ca intentioneaza sa viziteze capitala Banatului. Mai mult, a pastrat numarul de pe care a fost sunat si a revenit de cateva ori cu telefoane de curtoazie. Vreau sa vin la Timisoara si daca doriti putem sta de vorba, putem face un interviu. Am fost acolo de mai multe ori dupa Revolutie. A facut de doua ori "ordine" la Timisoara Conform generalului Dan Voinea, fostul procuror care a instrumentat Dosarul "Timisoara 1989", care a studiat mult si evenimentele din timpul revoltei studentesti din 1956, de la Timisoara, ca ecou al Revolutiei Maghiare, au existat numeroase similitudini cu revolutia anticomunista din decembrie 1989. "La revolta studentilor din 1956, Stanculescu era maior si adjunctul sefului Marelui Stat Major si seful Directiei Organizare, Mobilizare, Planificare din Marele Stat Major. In 17 decembrie 1989, generalul Vasile Milea, seful Ministerului Apararii Nationale, a trimis la Timisoara doua persoane sa faca ordine: este vorba de Mihai Chitac, ministrul Internelor si Victor Atanasie Stanculescu, adjunctul MAPN. Interesant este ca pe 22 decembrie 1989, la Bucuresti, Ion Iliescu a fost chemat de Victor Atanasiu Stanculescu. Judecatorii Curtii Supreme i-au condamnat pe Mihai Chitac si Victor Atanasie Stanculescu la cate 15 ani de inchisoare, pentru omor deosebit de grav, acestia fiind degradati. In mai 2014 generalul Victor Atanasie Stanculescu a fost eliberat din inchisoare dupa ce a ispasit mai mult de o treime din pedeapsa de 15 ani primita in dosarul privind Revolut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro