Victor Atanasie Stanculescu a murit la 88 de ani, intr-un azil de batrani. "Nu regret nimic. Cum crezi ca am ajuns sa traiesc atat?"

"Generalul Victor Atanasie Stanulescu a incetat din viata la ora 18.30 la un azil de batrani din Saftica - Ilfov", a declarat avocatul acestuia Catalin Dancu, pentru Mediafax. In mai 2014, fostul general Victor Atanasie Stanculescu a fost eliberat din inchisoare dupa ce a ispasit mai mult de o treime din pedeapsa de 15 ani primita in dosarul privind Revolutia din 1989 de la Timisoara. Pe atunci, Stanculescu avea 84 de ani si mai avea de ispasit doi ani din pedeapsa de 15 ani in dosarul pentru crimele Revolutiei de la Timisoara. La data de 5 septembrie 1952, dupa doua saptamani de la precedenta avansare, este inaintat la gradul de capitan "la exceptional". Fata de cele ordonate, comandantii militari sa asigure paza obiectivelor civile de importanta deosebita cu subunitati inarmate, care sa nu traga decat in situatia in care sunt atacate de grupuri inarmate cu arme de foc.

acum 81 luni (19 Jun 2016)

"Generalul Victor Atanasie Stanulescu a incetat din viata la ora 18.30 la un azil de batrani din Saftica - Ilfov", a declarat avocatul acestuia Catalin Dancu, pentru Mediafax. Potrivit sursei citate acesta suferise un atac cerebral in urma cu mai multe saptamani, si de atunci avea grave probleme de sanatate. In mai 2014, fostul general Victor Atanasie Stanculescu a fost eliberat din inchisoare dupa ce a ispasit mai mult de o treime din pedeapsa de 15 ani primita in dosarul privind Revolutia din 1989 de la Timisoara. Atunci judecatorii Curtii Supreme i-au condamnat pe Mihai Chitac si Victor Atanasie Stanculescu la cate 15 ani de inchisoare, pentru omor deosebit de grav, acestia fiind degradati. Cei doi au fost incarcerati in aceeasi zi, la scurt timp fostii generali formuland cereri in instanta de intrerupere a executarii pedepselor din motive medicale. Fostul general Mihai Chitac a murit pe 1 noiembrie 2010, in locuinta sa din Capitala, el fiind externat dupa mai multe saptamani de spitalizare in urma unor boli cronice. Dupa ce mai multe cereri de intrerupere a pedepsei au fost respinse de instanta, Victor Atanasie Stanculescu a trimis o cerere de gratiere la Presedintie, la care Ministerul Justitiei a dat aviz negativ. Presedintele Klaus Iohannis a avizat in octombrie 2015 cererile de urmarire penala pentru trei personaje extrem de importante in dosarul Mineriadei. Pe atunci, Stanculescu avea 84 de ani si mai avea de ispasit doi ani din pedeapsa de 15 ani in dosarul pentru crimele Revolutiei de la Timisoara. In el si-a prezentar planurile si spune ca existenta unei casete incendiare despre Revolutie e o legenda lansata chiar de el, la nervi. Biografia generalului Stanculescu Victor Atanasie Stanculescu s-a nascut la data de 10 mai 1928, in orasul Tecuci (judetul Galati). A muncit ca brigadier pe santierul national de la Bumbesti--Livezeni, unde a ajuns instructor de santier si apoi instructor sanitar al santierului. A urmat cursurile Scolii Militare de Ofiteri de A... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro