Victime ale unor preoti pedofili din Australia au cerut o intalnire cu Papa Francisc

Victime ale unor preoti pedofili din Australia au cerut o intalnire cu Papa Francisc

"Vrem sa fim auziti si vrem ca cineva sa arate ca ii pasa de noi, cineva care poate sa schimbe lucrurile pentru copiii din viitor", a explicat Philip Nagle, care a fost abuzat de un preot catolic in copilarie. Pell, seful Trezoreriei de la Vatican, a spus Comisiei Regale australiene pentru Raspunsul Institutional la Abuzurile Sexuale asupra Copiilor ca a fost mintit in legatura cu motivele pentru care preoti vinovati de agresiuni sexuale au fost mutati dintr-o parohie in alta.

acum 38 luni (2 Mar 2016)

"Este vorba de copii. Vrem sa cerem o intalnire, pentru a discuta despre angajamentul fata de copiii trecutului si fata de copiii viitorului, pentru a implementa sisteme, astfel incat sa nu se mai repete", i-au scris victimele intr-un mesaj trimis prin fax Papei, in pauza din timpul audierilor.

Grupul de victime, care a mers la Roma pentru audieri, a cerut ca intalnirea sa aiba loc saptamana aceasta, pentru ca vor fi nevoiti sa se intoarca in Australia vineri.

"Vrem sa fim auziti si vrem ca cineva sa arate ca ii pasa de noi, cineva care poate sa schimbe lucrurile pentru copiii din viitor", a explicat Philip Nagle, care a fost abuzat de un preot catolic in copilarie.

Cardinalul australian George Pell, cel mai important prelat al Bisericii Catolice audiat pana acum in dosarul abuzurilor sexuale la care au fost supusi copii de catre membri ai clerului, a declarat luni ca a fost mintit de preoti cu functii importante in anii '70.

Pell, seful Trezoreriei de la Vatican, a spus Comisiei Regale australiene pentru Raspunsul Institutional la Abuzurile Sexuale asupra Copiilor ca a fost mintit in legatura cu motivele pentru care preoti vinovati de agresiuni sexuale au fost mutati dintr-o parohie in alta.

Comisarul australian Peter McClellan, insarcinat cu dosarul, l-a intrebat in repetate randuri pe cardinal cum este posibil sa nu fi stiut nimic despre faptele preotului Gerald Ridsdale, condamnat in cele din urma pentru 138 de abuzuri care au vizat peste 50 de copii din Australia.

Duminica, Pell a admis ca Biserica a facut "greseli enorme" si alegeri "catastrofale" refuzand sa creada copiii abuzati, mutand preotii vinovati dintr-o parohie in alta si bazandu-se in prea mare masura pe sfaturile clerului pentru a incerca sa rezolve problemele.

Scandalul legat de preotii pedofili a izbucnit in 2002, cand s-a descoperit ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro