Viceprimarul Capitalei vrea un aparat care sa anunte cu patru ore inainte un cutremur. Reactia expertilor: "Mituri pentru copii"

La un eveniment organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu (PSD) a fost ironizat de un ONG-ist dupa ce a povestit ca este interesat de un sistem de prevenire a cutremurelor prezentat de niste specialisti din Rusia si Israel, relateaza Pro Tv.

acum 81 luni (4 Mar 2017)

La un eveniment organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu (PSD) a fost ironizat de un ONG-ist dupa ce a povestit ca este interesat de un sistem de prevenire a cutremurelor prezentat de niste specialisti din Rusia si Israel, relateaza Pro Tv. Specialistii nu cred ca exista in acest moment un astfel de sistem de avertizare. Matei Sumbasacu, specialist constructor in regiuni seismice: "20-30 de secunde ai.

Sistemul de avertizare gratiut, pus la dispozitie in acest moment de Institutul de Fizica a Pamantului emite alerta cu 30 de secunde inainte de producerea seimului. Nicio regie de distributie a gazului, a energiei electrice sau termice nu a cerut sa se conecteze la acesta. Mai mult, in Bucuresti nu au fost stabilite nici macar asa-numitele zone sigure in care se pot refugia sinistratii, asa cum exista in alte state cu risc seismic. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro