Vicepresedintele CJ Bihor, trimis in judecata pentru sapte infractiuni. Kiss a cerut SPAGA de 3.000.000 de euro

Citește și: Vicepreşedintele CJ Bihor, REŢINUT pentru corupţie Totodată, au fost trimiși in judecată in stare de libertate administratorul unei societăți comerciale, Vilmos Laszlo Bojtor, pentru spălare de bani, in formă continuată (4 infracţiuni), complicitate la luare de mită și trafic de influență, in formă continuată. Cei 100.000 euro, spălați prin intermediul operațiunilor descrise mai sus, reprezintă foloase necuvenite pe care Rus Beneamin, in calitate de proprietar și administrator al grupului de societăți SELINA Oradea, le-a plătit lui Kiss Alexandru-Iosif-Francisc pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor implicați in derularea unor proceduri de achiziție publică, astfel incat acestea să fie adjudecate de firmele din grupul SELINA. Oradea, implicaţi in procedurile de achiziţie publică, in realizarea aceleiași rezoluții infracționale, impreună cu Bojtor Vilmos Laszlo, in mod repetat, au pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător in cauză) suma de 3.210.472.21 euro, promițand că-i vor determina pe funcționari să atribuie contracte de furnizare de cărbune energetic către societatea comercială administrată de acesta din urmă.

acum 89 luni (18 Jun 2015)

Vicepreședintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost trimis in judecată, sub control judiciar pentru spălare a banilor in formă continuată (4 infracţiuni), abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, luare de mită şi trafic de influență, in formă continuată, potrivit unui comunicat DNA.

De asemenea, in același dosar au mai fost trimiși in judecată, sub control judiciar, administratorul grupului de societăți SELINA Oradea, Beneamin Rus, pentru spălare de bani in formă continuată (2 infracţiuni) și instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Citește și: Vicepreşedintele CJ Bihor, REŢINUT pentru corupţie

Totodată, au fost trimiși in judecată in stare de libertate administratorul unei societăți comerciale, Vilmos Laszlo Bojtor, pentru spălare de bani, in formă continuată (4 infracţiuni), complicitate la luare de mită și trafic de influență, in formă continuată.

Mită pentru construirea gropii de gunoi ecologice din Oradea

In rechizitoriu procurorii arată că, in perioada octombrie 2003 - iunie 2004, Kiss, Bojtor , Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo și Roatiş au conceput și pus in aplicare un mecanism financiar complex, implicand societăți comerciale inregistrate in Romania (ECO BIHOR S.R.L.

Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de Kiss Alexandru Iosif Francisc și Bojtor Vilmos Laszlo de la Miklossy Ferenc, pentru a-şi exercita influenţa in favoarea societăţii comerciale Keviep Kft. Debrecen, astfel incat aceasta să obţină de la Primăria Municipiului Oradea adjudecarea contractului de parteneriat public-privat, avand ca obiect construirea şi exploatarea gropii ecologice de gunoi a municipiului Oradea.

Sp... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro