Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, pus sub invinuire pentru trafic de influenta: "Sunt o victima colaterala!"

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, pus sub invinuire pentru trafic de influenta:

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a fost pus sub invinuire, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat s-ar fi folosit de influenta pe care o are in calitate de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor pentru a determina mai multi membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa revina asupra deciziei prin care s-a retras licenta postului Giga TV detinut de primarul Gheorghe Stefan. Laura Georgescu, sefa CNA, audiata timp de mai multe ore la DNA in urma unei plangeri depuse de deputatul Liliana Minca Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a parasit sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) dupa ce a fost audiata timp de mai multe ore de procurori in dosarul deschis in urma plangerii depuse de deputatul PP-DD Liliana Minca.

acum 99 luni (4 Sep 2014)

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a fost pus sub invinuire, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat s-ar fi folosit de influenta pe care o are in calitate de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor pentru a determina mai multi membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa revina asupra deciziei prin care s-a retras licenta postului Giga TV detinut de primarul Gheorghe Stefan. Aceasta este acuzata de instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

"Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie sa ii acceseze si capaciteze, pentru ca acestia, la randul lor, sa ii influenteze pe membrii CNA asupra carora puteau sa isi exercite influenta si autoritatea. Anchetatorii sustin ca Gheorghe Stefan i-ar fi solicitat sprijinul lui Hrebenciuc "astfel incat acesta sa se implice nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a determina functionari din cadrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) ca institutia ce reprezinta singurul organ de reglementare in domeniul audiovizualului, sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune respectiv", mai arata anchetatorii. Ca urmare a acestei rugaminti, vicepresedintele Camerei Deputatilor s-ar fi implicat direct in salvarea postului de televiziune controlat de Gheorghe Stefan. "In urma acestor actiuni s-a creat o concurenta neloiala ce i-ar fi afectat pe ceilalti operatori de televiziune si, mai mult, ar fi afectat increderea in ceea ce priveste corectitudinea membrilor CNA", explica procurorii. Alba-Neagra cu licenta Giga CNA a decis, pe 17 septembrie 2013, cu 7 voturi "pentru" (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu) si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro