Vicepremierul Vasile Dincu despre penitenciarele din Romania: "Zona penitenciarelor este de Ev Mediu romanesc"

Vicepremierul Vasile Dincu despre penitenciarele din Romania:

Vicepremierul Romaniei, Vasile Dincu a anuntat luni ca media de detentie din penitenciarele Europei este de sapte luni, iar in Romania depaseste sapte ani.

acum 36 luni (5 Jul 2016)

Vicepremierul Romaniei, Vasile Dincu a anuntat luni ca media de detentie din penitenciarele Europei este de sapte luni, iar in Romania depaseste sapte ani. Vicepremierul Dincu este de parere ca nivelul penitenciarelor romanesti este unul demn de Evul Mediu.

"Zona penitenciarelor este Ev Mediu romanesc, este o zona in care, recunoastem, organismele internationale au observat deja asta, suntem pasibili de niste sanctiuni pe care nici macar nu le putem inchipui in acest moment pentru ca sunt foarte mari, pentru ca a ramas la nivelul Evului Mediu aproape. Sunt cladiri de puscarii, daca ne gandim la cea din Gherla, de la 1690 si ceva, prima parte a cladirii. Este nevoie clara aici de o interventie masiva a statului. In acelasi timp, trebuie sa gasim si alte forme", a afirmat vicepremierul, luni seara, la Realitatea Tv. 20 de personalitati din ... Banditi de ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro