VICE: Trei milioane de euro, risipiti de ANOFM pe o campanie de informare pentru someri

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) ar fi cheltuit trei milioane de euro pe o campanie de constientizare a imbatranirii active. Am inceput sa ma uit pe site si, cu bugetul detaliat in fata, ajuns in posesia mea pe surse, iti voi explica de ce s-au dus pe apa Sambetei aproape trei milioane de euro, mai exact: 13 298 457 de lei.", scriu jurnalistii in articolul lor.

acum 82 luni (27 Apr 2017)

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) ar fi cheltuit trei milioane de euro pe o campanie de constientizare a imbatranirii active. Banii au provenit de la Uniunea Europeana, iar potrivit VICE, presedinta ANOFM, Cristiana Barbu a alocat salarii uriase unor angajati ale partenerilor de proiect pentru producerea unor spoturi video si a unui film de scurtmetraj.

"Cristiana Barbu este mama fostei deputate Catalina Stefanescu si a fost repusa in functie de premierul Grindeanu, la inceputul anului, in locul celui numit in functie, in luna august 2016, de Guvernul Ciolos. Rusu& Bortun SRL si S.C.System&Network Solution SRL, Agentia mai cheltuise, intre 2009-2011, aproape 2,3 milioane de euro, pentru o campanie asemanatoare, tot de constientizare, care viza tinerii fara un loc de munca.

Ei mai spun ca ANOFM a incercat sa le arate romanilor ca tinerii si batranii se angajeaza cel mai greu, iar pentru asta, s-au cheltuit milioane de euro pe "conferinte, brosuri, mape, pixuri, spoturi si filme scurte, cursuri, deplasari, studii si cercetari sociologice pe care apoi nu le mai foloseste nimeni."

Campania despre tinerii someri s-a numit "Muncesti", a avut si un site in care ai fi putut gasi tot ce a realizat Agentia, in schimbul celor doua milioane de euro cheltuite, numai ca - surpriza!- este inactiv.

Am inceput sa ma uit pe site si, cu bugetul detaliat in fata, ajuns in posesia mea pe surse, iti voi explica de ce s-au dus pe apa Sambetei aproape trei milioane de euro, mai exact: 13 298 457 de lei.", scriu jurnalistii in articolul lor. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro