Viata unei familii cu opt membri intr-un apartament cu doua camere, amenintata de datorii din toate partile

Viata unei familii cu opt membri intr-un apartament cu doua camere, amenintata de datorii din toate partile

De cum intri in casa lor, te loveste un miros ciudat, amestec de var proaspat dat pe pereti si igrasie. Apoi s-au acumulat penalitatile si de la 4.000 de lei, cat au fost restantele noastre, am ajuns la peste 15.000 de lei", incepe sa povesteasca Mihalea. Acum este in pensie de boala si are un ajutor de handicap, iar sotia lui, Mihaela, are venituri ca asistent personal pentru unul dintre cei doi mai mici copii, care sufera de sindom Down. Ei au acum ce sa poarte, insa cel mai mult isi doresc, acum, sa scape de datorii si sa poata locui in conditii decente, sa le poata oferi copiilor o viata normala.

acum 27 luni (29 Dec 2017)

De cum intri in casa lor, te loveste un miros ciudat, amestec de var proaspat dat pe pereti si igrasie. Ne temem sa nu se imbonveasca cei mici", spune, timid, barbatul inca de la intrare.

Apartamentul in care stau cu chirie cele opt suflete are doua camere, pentru care platesc 550 de lei. Suma nu e mare, insa pe langa asta, mai sunt taxele, iar totul se ridica undeva la 1.200 - 1.300 de lei. Cei doi incep sa spuna cum au ajuns in situatia asta, cum s-au derulat lucrurile si s-au lasat prinsi in tavalugul unor datorii pe care acum nu le mai pot plati. Apoi s-au acumulat penalitatile si de la 4.000 de lei, cat au fost restantele noastre, am ajuns la peste 15.000 de lei", incepe sa povesteasca Mihalea. Ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns, in timp ce era in spital, au mai luat bani imprumut. Dar nu i-am mai putut da inapoi la timp si ne-au pus dobada. Acum avem vreo 6.000 de euro de platit, dar pana la urma am reusit sa ne intelegem cu omul, i-am explicat care e situatia. I-am zis ca nu am ce sa-i mai dau, numa zilele daca vrea sa mi le ia. Cate 50 de euro, 100, cand, cum putem", mai povesteste Petre, cu lacrimi in ochi.

Barbatul este epileptic, dupa ce a suferit un accident la munca, cu mai multi ani in urma. Totusi, a mai muncit pe unde a putut, in constructii, insa din cauza unor medicamente pentru aceasta afectiune, alte organe i-au fost afectate, astfel ca a fost nevoie de o interventie chirgicala la nivelul bilei. Acum este in pensie de boala si are un ajutor de handicap, iar sotia lui, Mihaela, are venituri ca asistent personal pentru unul dintre cei doi mai mici copii, care sufera de sindom Down. Oricum, veniturile lor abia daca depasesc 1.500 de lei, iar dupa ce platesc cheltuielile lunare, abia daca mai raman bani de paine.

Copii talentati, buni la invatatura

Patru dintre cei sase copii merg la scoala. Am zis sa mearga la scoala, mai bine, sa termine scoala... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro