Viata tumultoasa a lui Coco Chanel: intre eleganta in moda si spionajul nazist

Viata tumultoasa a lui Coco Chanel: intre eleganta in moda si spionajul nazist

Dupa ce a colaborat la realizarea de costume pentru piese de teatru (in special, ale celebrului Igor Stravinski), a ajuns ca atelierele sale sa produca circa 28 000 modele anual, realizate de o echipa de peste 4 000 de oameni. S-a considerat ca gestul lui Hess a fost unul de nebunie, o actiune sinucigasa, dar nimeni nu a gasit raspunsul la intrebarea de ce Hess a fost gasit mort in inchisoarea de la Spandau, la o varsa venerabila (93 de ani), mai ales ca era unicul prizonier. Cei care sustin faptul ca Chanel a fost de partea germanilor se bazeaza pe dorinta ei de a-si elibera un nepot inchis intr-un lagar german, ca ar fi avut o aversiune fata de evrei, ca ar fi vandut parfumeria unei familii de evrei inainte de razboi, sperand sa o obtina dupa ocupatia germana (Vaughan, Hal (2011).

acum 112 luni (12 Jan 2015)

>

Aceasta femeie cu un destin de exceptie, (pe numele ei adevarat Gabrielle Bonheur Chanel) nascuta in semnul zodiacal "Leu" (19 august 1883), a ramas in istorie prin crearea sintagmei "nobletea simplitatii". La 31 de ani a cunoscut ravagiile Primului Razboi Mondial, la 57 de ani, pe ale celui de-al Doilea, Franta fiind ocupata de Germania. In anii 20, "the roaring twenties", Coco Chanel a fost ceruta de sotie de ducele de Westminster, dar l-a refuzat spunand ca "pot fi multe ducese de Westminter, dar numai o singura Chanel". Foto Istoria palariilor Coco Chanel: eleganta rafinata si simplitate

O prima pagina in stralucitoarea ascensiune a lui Coco Chanel a fost crearea propriei linii de palarii. Ca si Aristotel Onassis, Coco Chanel a stiut ca lumea artei promoveaza tot. Stilul simplu, dar de o rafinata eleganta al palariilor ei a determinat ca toata lumea buna, in special aristocratia si vedete consacrate ale filmului sa poarte palarii "Chanel". In 1904, a inceput o relatie cu baronul Etienne Balsan, mostenitorul unei familii care avea afaceri cu textile, acesta ajutand-o sa deschida primul magazin in 1908, la parterul casei sale, vechi loc de intalnire al protipendadei pariziene.

In 1921, Coco Chanel a decis sa se implice in industria fabricarii de parfumuri, beneficiind de aportul specialistului in chimie Ernest Veaux. Cu totii ne amintim de faimosul "Chanel no.5". Coco Chanel a decis ca numele lui sa fie simplu, cu numarul de ordine al esantionului, din laborator. Un alt parfum de succes a fost "Chanel no.22" ("Coco Chanel Biography".

In 1926, Coco Chanel a lansat modelul de rochie "petit noir", revolutionand industria modei. In 1932 a lansat o colectie de bijuterii (in special cu diamante), colaborand cu nume precum contele Etienne de Beaumont si ducele Fulco de Ventura. Dupa ce a colaborat la realizarea de costume pentru piese de teatru (in special, ale celebrului Igor Stravinski), a ajuns ca atelierele sale sa produc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro